– Вече не ти трябвам, – съпругът ми изведнъж поиска развод, когато наехме икономка. Това беше причината.

Жените, които са работили, отглеждали са дете и са се грижили за домакинството в едно и също време, ще ви разберат. Обществото някак си смята, че трябва да можем да правим всичко и то с усмивка, но в крайна сметка ние не сме супергерои, а обикновени хора. Помогнете ми да обясня това на съпруга ми.

Смятам себе си за жена с кариера. Още преди да се омъжа, работата беше на първо място. След това дойде семейният живот, раждането на дете, което доведе до голям удар върху кариерата ми. Трябваше да пожертвам някои неща, за да успея. Нямах време да почиствам къщата след работа, понякога поръчвах вечеря и перях само през уикендите.

Скоро достигнах до позицията, която исках. Високо заплащане, но и съответните отговорности. Съпругът ми никога не се оплакваше, че не намирам време за него, че се прибирам късно и си лягам направо. Както и да е, за да облекча мизерията си, наех асистент. Тя идваше при нас три пъти седмично и помагаше в домакинската работа. Вярно е, че трябваше да плащаме доста пари за такъв лукс, но заплатата ми напълно покриваше всички разходи, още повече че съпругът ми също печели добри пари.

Първия път бяхме щастливи от присъствието на непознат човек в дома ни, но изведнъж съпругът ми каза, че щом сега имаме помощник, вече няма нужда от мен.

Дали жената е само за чистене и готвене? Ами любовта, съпружеското щастие? Разбирам, че напоследък се натрупаха много проблеми, и се опитвам да се справя с всичко, но е невъзможно всеки ден да готвя, да пера, да си лягам след полунощ и да ставам в шест. Дори и през почивните дни не можеш да се наспиш достатъчно. Вече нямам сили. Със съпруга ми постоянно се караме заради това. Той иска да ме вижда в парцали, неглижирана, потънала в домакинска работа. Но аз искам да дам на сина си безгрижно детство, да бъда пример за него. Какво да правя?

 

Rate article
– Вече не ти трябвам, – съпругът ми изведнъж поиска развод, когато наехме икономка. Това беше причината.