Вече беше нощ, но дъщеря ѝ не се прибираше. Час по-късно тя се обади със сълзи на очи и ме помоли да я изкарам оттам. Двамата с бившия ми съпруг отидохме на адреса.

Тази история се случи на дъщеря ми, когато беше в десети клас. В някакъв момент започнах да забелязвам у нея странно поведение, което не беше характерно за нея. Всичко започна, когато един ден тя се прибра много късно от училище. Обадих ѝ се, но тя не вдигна телефона. След като изчаках още един час, започнах много да се притеснявам и се свързах с класния ѝ ръководител. Учителката ми каза, че тя си е тръгнала от училището веднага след часовете. Паниката ми се засилваше, а в главата ми се въртяха различни мисли. Моника се върна вкъщи късно през нощта.
– Защо не отговаряше на телефона? Къде беше ти?” Започнах да я питам.

Дъщеря ми просто ми махна с ръка. – “Мамо, не се разстройвай. Бях навън с приятели и телефонът ми се развали. Съжалявам, че забравих да ти се обадя.

Когато свали връхната си дреха, забелязах нова маркова тениска и обеци.
– Моника, откъде ги имаш?
– Един приятел ми ги даде.
-Какъв приятел?
– О, хайде, мамо, уморена съм. Това е просто един приятел, не го познаваш, ще ти го представя по-късно.

Тя се втурна в стаята си и затвори вратата. Ситуацията беше тревожна, но реших да отложа разговора за следващата сутрин. На следващата сутрин тя успя да избърза от къщата преди мен и не успяхме да поговорим. Струваше ми се, че тя просто избягва разговора. Същия ден тя отново закъсня от училище и не вдигна телефона. Времето наближаваше нощта и аз започнах сериозно да се притеснявам. Изведнъж телефонът иззвъня.

– “Мамо, моля те, вземи ме оттук” – извика дъщеря ми. Тя успя да продиктува адреса и разговорът приключи. Паниката се надигаше в гърлото ми. Набрах номера на бившия си съпруг с треперещи пръсти.

Обикновено се стараех да не разговарям с него, но ситуацията беше извънредна. Той пристигна много бързо, като взе няколко приятели. Отидохме на адреса. Там имаше огромно имение и музиката звучеше силно. Бившият съпруг и приятелите му влязоха в къщата и след няколко минути извадиха плачещата дъщеря. Оказа се, че един човек се е срещнал с нея на другия ден, подарил й е няколко скъпи неща и е обещал да я научи как да изкарва добри пари. За да разбере подробностите, той я поканил на това парти. Там Моника разбрала, че ѝ предлагат нещо много неприлично, и това не ѝ харесало. Тя осъзнала, че е направила голяма грешка.

– “О, глупаво момиче, безплатното сирене е само в капана за мишки” – погалих дъщеря си по косата, като я държах близо до себе си.

 

Rate article
Вече беше нощ, но дъщеря ѝ не се прибираше. Час по-късно тя се обади със сълзи на очи и ме помоли да я изкарам оттам. Двамата с бившия ми съпруг отидохме на адреса.