В този съдбовен ден Сюзън е напълно объркана от събитията, които се развиват около нея. Всичко започнало, когато дъщеря ѝ не искала да я види на собственото ѝ дипломиране, а след това съпругът ѝ изразил желанието си за развод.

На следващия ден било абитуриентското тържество на дъщеря ѝ. Сюзън преровила гардероба си в търсене на подходяща рокля, но късметът не бил на нейна страна – нищо не ѝ прилягало. В това време дъщеря ѝ се прибрала вкъщи и казала твърдо и решително: “Мамо, може и да ти е обидно, но по-добре да си останеш у дома утре. Искам само баща ми да дойде на моето дипломиране”. Сюзън седнала при тази новина, без да може да разбере какво се случва. Напоследък съпругът ѝ също беше негативно настроен, критикуваше външния ѝ вид, казваше, че изглежда стара. Изглеждаше, че дъщеря им е много по-близка с баща си, тъй като той беше този, който присъстваше на родителските срещи. Сюзън реши да обсъди поведението на дъщеря си с него вечерта   .

Сюзън и Адам се бяха влюбили на млади години и току-що бяха подписали брачно свидетелство. Те не можеха да си позволят пищна сватба: Майката на Сюзън имаше много скромни доходи, а Адам произхождаше от многодетно селско семейство. Сюзън правеше жертви за семейството си. Тя напуснала университета и отишла да работи, за да може Адам да продължи обучението си. Въпреки че искала да се върне в училище, съпругът ѝ я убедил да изчака, като ѝ обещал да се грижи за нея, след като си намери работа. Така Сюзън трябвало да отложи мечтите си и да се изправи пред нови предизвикателства в живота, включително да управлява кредита, работата, домакинството и да се грижи за детето им    .

сега Адам е успешен бизнесмен със собствена компания. Сюзън решава да поговори с него вечер, отчаяна да разбере какво се случва между тях и дъщеря им. Тя попита бившия си любим със сълзи на очи: “Какво стана? Защо ти и дъщеря ни се държите така с мен?”.

Адам отговори: “Сюзън, това е очевидно. Любовта, която изпитвахме като ученици, отдавна е изчезнала, а като възрастни сме много различни. Натъжен съм от тази ситуация. Трябва да продължим напред и да живеем отделно”.

Дъщерята решила да замине с баща си, като игнорирала обажданията на Сюзън и помолила да не я безпокоят. Скоро Адам се оженил за млада жена, а дъщеря им възприела нов стил. Минало време и дъщерята на Сюзън се омъжила и имала син. Когато собственият ѝ брак се разпаднал и тя не можела да се обърне към баща си за подкрепа, си спомнила за майка си. Сюзън я посрещнала с отворени обятия, без да си спомня за предишните постъпки на дъщеря си, и ѝ се извинила за всичко, което се е случило   .

По-късно бившият съпруг на Сюзън се появил отново, но тя мъдро решила да не му дава нов шанс. Въпреки предизвикателствата, с които се сблъсква, жената остава силна и издръжлива, като винаги поставя на първо място благополучието на близките си   .

 

 

Rate article
В този съдбовен ден Сюзън е напълно объркана от събитията, които се развиват около нея. Всичко започнало, когато дъщеря ѝ не искала да я види на собственото ѝ дипломиране, а след това съпругът ѝ изразил желанието си за развод.