В семейството има около пет апартамента , а ние трябва да ги наемаме.

Вече толкова съм свикнал с тази ситуация, че нищо не ме изненадва. Нека обясня как в семейството имаме около 5 апартамента, но трябва да плащаме наем.

Родителите на съпруга ми имат собствен апартамент и още 3 апартамента в различни части на града, които отдават под наем. И ни обясняват с усмивка, че през годините сами са спечелили цялата тази собственост, така че очакват същото и от нас. Явно не си дават сметка, че в онези времена жилищата са се давали от държавата, можело е да получиш апартамент и като работиш във фабрика например. А сега е много трудно да спестиш за собствен апартамент. Моите родители, ако трябва да съм честна, също не са по-различни. Преди да умре баба ми, тя ми завеща апартамента си, но по това време аз бях още малък, така че докато навърша 18 години, родителите ми решиха да наемат апартамента на баба ми. Сега вече съм пълнолетна и на родителите ми много им харесваха парите, които получаваха всеки месец, затова не ме оставиха да живея там.

От няколко години със съпруга ми наемаме апартамент. Това е спалня, в която отиват почти всичките ни пари. Имаше моменти, в които едва си позволявахме да се храним. А сега съм в отпуск по майчинство и получавам мизерна сума. Съпругът ми също се опитва да печели, работи на две места. Но сега, за да печелиш добре, ти трябва образование, а той не е получил такова. Веднага след училище отиде в армията, а след това се запознахме, така че нямаше достатъчно време да учи.

Много ми е неприятно, че майка ми ме моли почти всяка седмица да ѝ помогна да си избере нова рокля или блуза, а аз нямам достатъчно пари за витамини и плодове, когато съм бременна. Освен това тя постоянно настоява, че трябва да сме финансово независими. Смята, че трябва да помагаме на нея и баща ѝ, защото искат да пътуват по света и т.н.

Разбира се, това отношение на родителите ни много не ми харесва. Те имат всичко и дори повече, но не искат да помагат на децата си. Разбирам, че не са длъжни , но ако има възможност, защо да не го направят? Изобщо не разбирам това отношение към децата, така че в бъдеще със сигурност ще дам на децата си всичко и дори повече.

Съпругът ми и моите приятели и познати се опитват да ни успокоят, като казват, че един ден ще наследим голямо имущество. Но ако трябва да съм честна, аз съм толкова възмутена, че вече не искам нищо от тях . Нека си вземат тези апартаменти със себе си на оня свят.

 

Rate article
В семейството има около пет апартамента , а ние трябва да ги наемаме.