В продължение на няколко часа възрастната жена стояла на автогарата с големи чанти в очакване на сина си, но той не бил намерен никъде!

На гарата пристигнала отдадена баба от своето село, носейки две тежки чанти. Въпреки че не посещавала често внуците си, тя била похарчила последните си пари, за да им донесе подаръци, надявайки се да внесе радост в живота им. Никога не е идвала с празни ръце, но този път надминала себе си, тъй като всеки пакет тежал почти десет килограма. Въпреки трудното пътуване с такъв товар, тя не се поколебала да тръгне, окуражена от обещанието, че синът ѝ ще я посрещне там. Когато обаче пристигнала, той не бил открит. Не ѝ оставало нищо друго, освен да остави тежките си чанти и да набере номера му.

телефонът не отговаряше цяла вечност, докато накрая, след десетото позвъняване, се чу гласът на сина ѝ, изпълнен с объркване. “О, мамо, много съжалявам. Съвсем забравих, че ще дойдеш днес. Всъщност решихме да отидем при родителите на жена ми в съседния регион и ще отсъстваме една седмица. Оказва се, че си дошла напразно. Моля те, върни се. Честно казано, не очаквахме такъв развой на събитията, затова забравих да ви предупредя и просто спонтанно си тръгнахме”. В очите ѝ се появиха сълзи, но тя запази мълчание, отговаряйки кратко: “Добре.”

Даде двата пакета на бездомниците на гарата, защото щеше да ѝ е твърде трудно да ги носи обратно, а ръцете ѝ вече я боляха от тежестта. Не изразила възмущението си пред сина си, който така и не разбрал колко дълбоко е наранил сърцето на майка си. Баба му беше вложила сърцето и душата си в неговото възпитание, а той дори не си беше направил труда да я посети, когато тя беше остаряла. Месец по-късно, когато снаха ѝ се обадила и я помолила да се погрижи за внуците ѝ за един уикенд, за да могат да отидат на сватбата на приятел, бабата отказала. Беше ѝ омръзнало да се сещат за нея само когато има нужда от нея    .

 

Rate article
В продължение на няколко часа възрастната жена стояла на автогарата с големи чанти в очакване на сина си, но той не бил намерен никъде!