В продължение на много години се борих с невъзможността да забременея, но след това се случи чудо. Реакцията на съпруга ми обаче не отразяваше моята радост.

когато споделих със съпруга си новината за бременността си, реакцията му беше лишена от видимо вълнение. Очаквах той да е на седмото небе от щастие, но за съжаление това не беше така. Мечтаехме да станем родители и преминахме през различни тестове и лечения в опит да имаме деца. В момента, в който забременях, той най-вероятно вече се беше примирил с мисълта, че родителството не е в бъдещето ни. Интересното е, че преди да разбере за бременността ми, той дори изрази желание да осинови дете. Но тук седеше с кисело изражение на лицето. Помислих си, че се нуждае от време, за да усвои новината, и предположих, че преминава през труден период. Въпреки това моето собствено щастие остана непокътнато   .

Бях в еуфория, носех се в облаците на радостта. Това, за което копнеех и се надявах, най-накрая се беше сбъднало. За съжаление бременността ми се оказа трудна. Прекарах много време в болницата и в крайна сметка напуснах работата си по принуда. Реакцията на съпруга ми обаче далеч не беше щастлива, той отказа да ме подкрепя. Ставаше все по-раздразнителен и агресивен, като отхвърляше значението на бременността ми. “Бременността не е работа, не носиш нещо по цял ден. Имам нужда от съпруга. Омръзна ми да водя домакинството сам, да работя като кон от сутрин до вечер. “Казаха ни, че не бива да се преуморяваме, да вдигаме тежки неща, да се претоварваме, защото се увеличава рискът да навредим на детето – обяснявах отново и отново. За съжаление, никакви опити да общуваме или да му обясним ситуацията не доведоха до разбиране     .

В крайна сметка бях хоспитализирана, но съпругът ми не се обади, не изрази загриженост и не ме посети. Направих непланирано цезарово сечение и детето ни се роди недоносено, но, слава Богу, здраво. Радостна, се обадих на съпруга си, за да споделя новината за раждането на детето ни. Отговорът му: “Поздравления!” беше най-красивата дума, която някога съм го чувала да казва. Когато излязох от болницата и се прибрах вкъщи, открих, че той си е тръгнал. Обхванаха ме страх и скръб, но събрах сили в името на детето си. Дадох си тържествен обет, че ще направя всичко, което е по силите ми, за да осигуря собственото си щастие и благополучието на детето си.

 

Rate article
В продължение на много години се борих с невъзможността да забременея, но след това се случи чудо. Реакцията на съпруга ми обаче не отразяваше моята радост.