В продължение на много години не можех да забременея, но тогава се случи чудо – но съпругът ми явно не споделяше радостта ми.

Казах на съпруга си, че скоро ще стане баща. Но той не повдигна вежда, когато чу тази новина. Бях просто зашеметена от реакцията му. Мислех си, че той ще бъде на седмото небе от щастие. Но, уви, и ах. Мечтаехме да станем родители. Дълго време планирахме деца, подлагахме се на различни тестове, но когато забременях, той вероятно вече беше свикнал с мисълта, че няма да ги има. Най-интересното обаче е, че преди да научи тази новина, той беше готов да осинови дете, а тук седеше с кисела физиономия. Помислих си, че му е нужно време, за да усвои тази информация, и че просто преминава през труден период. Но нищо не можеше да помрачи щастието ми.

Буквално се носех в облаците. Случи се нещо, което бях чакала и за което копнеех. Но, за съжаление, бременността ми беше много трудна. Бях в болница, дори напуснах работа, защото се наложи. А съпругът ми далеч не беше щастлив от това. Той стана много раздразнителен и агресивен. – Бременността не е болест, не сте сама с корема. Имам нужда от съпруга, омръзна ми да правя всичко вкъщи сама и дори да ора като кон от сутрин до вечер. А ми беше противопоказно да се напрягам, да вдигам тежести, да се изморявам, защото рискът да загубя детето бил по-голям. Никакви опити да му говоря или да му обяснявам нещо не помогнаха.

И в крайна сметка ме настаниха в болница. Съпругът ми не се обаждаше, не се интересуваше, не ме посещаваше. Направиха ми непланирано цезарово сечение и бебето се роди недоносено, но здраво, слава Богу. С радост се обадих на съпруга си, за да му кажа, че бебето се е родило. А той ми отговори: – Поздравления! Това беше последното нещо, което чух от него. Когато излязох от болницата и се прибрах вкъщи, открих, че си е тръгнал. Беше ми много мъчно и много тъжно, но се съвзех в името на бебето. И си обещах, че ще направя всичко възможно за собственото си щастие и за благополучието на детето.

 

Rate article
В продължение на много години не можех да забременея, но тогава се случи чудо – но съпругът ми явно не споделяше радостта ми.