В продължение на двадесет години съпругът ми вярваше, че съм му изневерила, че синът му не е негов. Но след неотдавнашните събития сега той искрено ми се извинява.

Тъжно е, когато един мъж слуша майка си във всичко и следва нейния пример. Бившият ми съпруг се разведе с мен, защото майка му, Анна, му напълни главата с лоши мисли за моята неморалност. Когато започнахме да очакваме дете, тя не прояви радост. Тя каза на сина си: “Това не е твоето дете. Виждам как гледа на другите. Жена ти е твърде свободолюбива, това го знаят всички в нашия двор”. Отначало Марк се опита да ми повярва, но майка му продължаваше да го убеждава     .

Когато синът ни се роди и аз го доведох у дома, се надявах, че когато тя види внука си, ще омекне и ще промени гледната си точка. Но това не се случи. Анна просто погледна внука си и после изчезна от полезрението.

“Марк, той не е като теб. Не можеш да ме изоставиш и да скриеш тази истина. Не искам името ми да се свързва с чуждо дете, аз не съм му баба”, казала майката на Марк. Марк не можа да се противопостави на майка си. Той се разведе с мен, оставяйки ни без никаква подкрепа. В продължение на двадесет години отглеждах сина ни сама, разбира се, с помощта на родителите ми. Не бих могла да се справя без тяхната подкрепа    .

когато синът ми постъпи в университета, се появи Марк. Спомена, че има дете, защото има нужда от помощ. Оказа се, че Марк има здравословни и финансови проблеми. Затова той реши да се опита да се свърже с мен. “Разбери, ако не се съгласиш на операцията, мога да захвърля всичките си задължения.

“Не ме интересува. Ти се отърва от нас, не ми повярва, отиди при майка си и я помоли за помощ”, отговорих аз.

Той ми се оплака. Изкрещях: “Ти си загубил себе си. Не ни повярва, отиди при майка си и я помоли за помощ”.

Марк се опита да поговори със сина си без мен. Той взе сина си след университета и му разказа тъжна история за това как съм го изоставил. Опитваше се да накара сина си да мисли, за да може да постигне целта си. Но за щастие синът ни не беше толкова доверчив. Той веднага дойде при мен и ми разказа за посещението на баща си. Казах му, че трябва сам да реши дали иска да общува с баща си, или не. Синът ни изпрати “бащата” далеч за дълго време.

 

 

Rate article
В продължение на двадесет години съпругът ми вярваше, че съм му изневерила, че синът му не е негов. Но след неотдавнашните събития сега той искрено ми се извинява.