В продължение на 6 години отглеждах чужда дъщеря, мислейки, че тя е моя.

По-рано, когато слушах разкази за това как след дълги години бащата открива, че е отгледал чуждо дете, че синът или дъщерята му са от друг мъж, но въпреки това са решили да останат в семейството, аз и моите приятели смятахме такива мъже за безгръбначни. Ето колко много трябва да ти се подкоси под петата, за да се съгласиш да отгледаш дете, което жената от друг мъж е изкормила.

Но сега ми се случи такава история. Жена ми ми призна всичко. Дъщерята не е моя собственост. Но не можах да разбера кога е успяла да ми изневери, защото през всичките тези 6 години, в които живеехме заедно, всичко беше идеално.

Оказа се, че съпругата ми вече е била бременна, когато ме е срещнала, и тогава всичко се завъртя толкова бързо, че си помислих, че дъщерята е моя. За 6 години свикнах с момичето, дори се влюбих в нея. Но новината, че това не е моето дете, преобърна всичко в мен.

Вече не мога да възприемам детето като свое. Никога няма да я обичам така, сякаш наистина е моя дъщеря.

Отдалечих се от жена си, не мога да остана в един апартамент с човек, който толкова години можеше да ме лъже толкова нагло. А сега се замислям за самото дете. Как е тя сега, защото ние сме възрастни и разбираме всичко. И за нея е имало само един баща, а сега той внезапно изчезна.

Вероятно съм егоист към нея. Реших, че ще виждам доведената си дъщеря веднъж седмично.

Жена ми плаче, моли ме да се върна, иска прошка. Но все още не мога да го направя, не мога дори да я изслушам, не мога дори да я видя сега.

 

Rate article
В продължение на 6 години отглеждах чужда дъщеря, мислейки, че тя е моя.