В продължение на 20 години подред съпругът ми вярваше, че съм родила син не от него, но след последните събития сега моли за прошка.

Тъжно е, когато един мъж следва примера на майка си. Бившият ми съпруг се разведе с мен, защото свекърва ми му каза за моята разпуснатост.

Когато забременях, тя не беше щастлива. Тя каза на сина ми:
– Това дете не е твое. Мога да прочета в очите ти, че тя те лъже. Жена ти се разхождаше наоколо; всички в двора знаят за това.

Отначало съпругът не искаше да повярва, но свекървата не се успокои. Когато родих сина си и го донесох вкъщи, се надявах, че свекървата ще го види и сърцето ѝ ще се разтопи. Но това не се случи. Тя погледна внука си с едно око и поведе сената нанякъде.

– Сине, той не прилича на теб. Не ми казвай, че всички деца си приличат, че не можеш да ги различиш и така нататък. Аз имам опит, мога да ги различа с едно око. Ако не се разведеш с нея, няма да получиш от мен и една стотинка повече. Не искам името ми да се свързва с чуждо дете, аз не съм му баба.

Съпругът ми не е тръгнал срещу волята на майка ми. Той се разведе с мен, оставяйки ме без пукнат грош.

В продължение на двайсет години сама отглеждах сеното; родителите ми, разбира се, ми помагаха. Без тях не бих могла да се справя.

Когато синът ми постъпи в университета, се появи бившият ми съпруг. Спомена, че има дете, защото имал нужда от помощ. Бил диагностициран с някаква болест и се нуждаел от донор. Затова решил да опита късмета си със сено.

– Разбери, ако не направим операцията, може да умра – извика ми бившият съпруг.

– На мен не ми пука. Ти ни изгони, не ми повярва, отиди при майка си и я помоли за помощ – изкрещях аз.

След това се опита да говори със сина си отделно, без мен. Направи сено след университета и разказа сълзлива история за това как съм го напуснала. Лъжеше сина ми, за да получи това, което искаше. За щастие синът ми не е глупак. Веднага се прибра вкъщи и ми разказа за посещението на баща си. Казах на момчето, че то може да реши само за себе си дали иска да общува с баща си, или не. Синът изпрати своя “баща” далеч и за дълго време.

 

Rate article
В продължение на 20 години подред съпругът ми вярваше, че съм родила син не от него, но след последните събития сега моли за прошка.