В продължение на 10 години те живеят като просяци, въпреки че имат голяма сума в банката.

Човекът набирал съобщение до жена си по телефона, колежката му го забелязала и вмъкнала коментара си: – Хайде, сериозно ти казвам. -Не е ли срамно да пишеш съобщение на жена си? -Не говоря за съобщения, а за телефона ти. Кой използва бутон в днешно време? Имаш голяма заплата, купи си нормален сензорен екран. -На мен ми стига този. Можеш да се обаждаш с него, можеш да пишеш съобщения с него. Не виждам никакви проблеми. -Но аз имам. Видях жена ти миналата седмица, беше облечена скромно, нямаше никакви бижута по нея. Може би имате проблем? Имате дългове? -Спрете да си въобразявате. В офиса се носеха слухове, че нещо не е наред в семейството на този човек.

Той на практика не харчеше пари, въпреки че получаваше прилична заплата. Носеха се слухове, че имал извънбрачни деца, три от тях. Или че имал огромен дълг по картата, или че имал болни роднини. След това директорът извикал момчето на разговор: – Само ми кажи честно, имаш ли някакви трудности в живота? -Не, всичко е наред. -Не се срамувай, ти работиш в нашата компания от 10 години, ти си най-добрият служител. Ако имате нужда от пари, готов съм да ви помогна. Не като ваш началник, а като човек. -Не, не. Добре съм, имам достатъчно пари за всичко. -Ама защо спестяваш толкова много, чувал съм толкова много слухове за теб. –Защото са слухове, не всичко е вярно. -Какво е вярно тогава? Защо трябва да ти вярвам? -Така да бъде.

Със съпругата ми спестяваме пари, за да си купим къща, но не обикновена. Но на добро и чисто място. За такава къща са необходими много пари, затова спестяваме. -Това е чудесно. Какво криеш? Целта е благородна – къща за бъдещото семейство. -Скривам я заради моите роднини. Ако разберат колко получавам и за какво спестявам, веднага ще започнат да ми искат пари. Човекът е от дисфункционално семейство: баща му постоянно пиел, след като завършил училище, майка му пиела. Момчето винаги е мечтало да не живее като тях. Съпругата му също била от подобно семейство, така че имали една основна цел в живота – да избегнат това. Когато спестили необходимата сума, той и съпругата му се преместили. Само че не казаха, че са си купили къща в чужбина, където е топло, чисто и хората не са толкова любопитни и завистливи.

 

Rate article
В продължение на 10 години те живеят като просяци, въпреки че имат голяма сума в банката.