В неделя Робърт имаше рожден ден. Организирахме малко празненство за колегите му. Докато всички седяха на масата, аз бях в кухнята. С ъгълчето на окото си чух един много неприятен разговор между съпруга ми и неговите приятели.

Преди да имам деца, имах прекрасно стройно тяло. Като дете танцувах и преди да родя, ходех на фитнес. Запознах се с бъдещия си съпруг на сватбата на най-добрата ми приятелка. Аз бях шаферка, а той – младоженец. Оттогава пътищата ни не са се разделяли. Седем месеца след началото на връзката ми разбрах, че съм бременна. Робърт беше много щастлив от това, оженихме се и започнахме да живеем заедно.

Бременността не беше лесна. Наложи се да раждам. Лекарите веднага ме предупредиха да не спортувам и да не извършвам активни движения. Оттогава трябваше да се “откажа” от заниманията си. Родих здраво момиченце, но бързо се върнах към предишната си форма. Когато дъщеря ми стана на три години, разбрах за втората си бременност. Преди седем месеца родих момче.

През първите месеци от живота си бебето беше неспокойно, често оставаше будно през нощта, плачеше и беше държано на ръце почти през цялото време. А след това се появи и по-голямата ми дъщеря, която също изискваше внимание… Оттогава съм забравила за добрия сън и нормалното хранене. Освен това се налага да върша цялата домакинска работа. Заради постоянния стрес тялото ми се предаде. Вместо да отслабна, напълнях още повече. Просто изядох всичките си притеснения.

Това ме кара да се чувствам съкрушена и непривлекателна. Съпругът ми не казва нищо. Затова бях сигурна, че излишните ми килограми не са толкова важни за него. Но по-късно разбрах истината.

В неделя Робърт имаше рожден ден. Организирахме малко празненство за колегите му. Докато всички седяха на масата, аз бях в кухнята. С ъгълчето на окото си дочух един много неприятен разговор между съпруга ми и приятелите му.

Приятелите му питаха Робърт за интимния ни живот след раждането на децата ни. Той започна да се смее на глас.

– “Виждали ли сте жена ми? Какъв интимен живот? Е, ако щете само при загасени светлини…

Престорих се, че не чувам нищо. А когато приятелите ми си тръгнаха, им казах, че съм чул разговора им. Робърт започна да се оправдава, като казваше, че не мисли така и че трябва да продължи разговора с приятелите си.

Отговорих му, че ако го чуя да казва нещо подобно поне още веднъж, не килограмите ще бъдат допълнително, а той в живота ми.

 

Rate article
В неделя Робърт имаше рожден ден. Организирахме малко празненство за колегите му. Докато всички седяха на масата, аз бях в кухнята. С ъгълчето на окото си чух един много неприятен разговор между съпруга ми и неговите приятели.