В крайна сметка Вероника постига целта си – синът ѝ се развежда със съпругата си. Но не е очаквала синът ѝ да постъпи така с нея.

Вече се стъмнило, когато на вратата се почукало. Вероника отворила вратата, а на прага стоял 38-годишният ѝ син Робърт. Той постави куфара си на входа, влезе в хола по палто и легна на дивана.

– “Сине, нещо не е наред?” Вероника попита, като едва успяваше да сдържи радостта си. Робърт дълго мълча и се загледа в далечината. Но после въздъхна тежко и каза:
– “Ние се разделихме с нея.
-“Казах ти, знаех, че ще свърши така. Тя изобщо не те заслужава, казвал съм ти го много пъти.
– Да, да, мамо, ти си причината да се разведа с жена си.
-Какво искаш да кажеш, че тя е отнела една година от живота ти, че си прекарал толкова много време с нея, а аз съм виновен за нещо друго?
-Защото никога не си пропускала възможност да ми кажеш, че тя не е подходящият човек за мен. Винаги си го повтарял, дори когато тя те е чувала.
Робърт започна да крещи, но после рязко спря. Той затвори очи и смръщи вежди, за да се опита да овладее емоциите си.

– “Не е нужно сега да обвиняваш майка си за всичко, просто веднага видях, че тя не е тази, за която се представяше. Опитах се да те защитя. Аз съм твоята майка, много те обичам.
-Тя го правеше и аз я обичах, може би все още я обичам.
-Сега? Робърт, коя, по дяволите, е тя? Тя е твоето минало, забрави я напълно.

Вероника отново започна да разказва на сина си каква ужасна жена има, а после се похвали, че я е разбрала веднага. Тя не осъзнаваше, че Робърт в момента се чувства толкова зле, че не иска да я чуе.

– “Ще отида да разопаковам куфара ти.
– “Не, мамо, не го пипай. Дойдох да се сбогувам. Реших, че просто ще си тръгна. Този град ми напомня за нея и за теб.

 

Rate article
В крайна сметка Вероника постига целта си – синът ѝ се развежда със съпругата си. Но не е очаквала синът ѝ да постъпи така с нея.