В края на краищата те ми казаха да не поддържам парични отношения с роднини; аз не се подчиних – и ето какво се случи.

Както знаете, децата растат бързо, затова не забелязах как синът ми вече тропаше с крак и тичаше да посрещне баща си от работа. Не му спестявахме нищо и понякога му купувахме неразумно скъпи неща. Например едно такова нещо беше неговата количка. Беше много скъпа, с подвижна люлка и компактна, а аз специално търсех такава, която да се побира в колата. Да, беше много функционална, но ни издържа само няколко месеца. За щастие, аз я използвах много внимателно и когато бебето ми порасна, реших да я препродам на специален уебсайт.

И веднага след като пуснах количката на сайта, с мен се свърза едно много мило младо момиче. Тя беше доволна от цената, която посочих, и изяви желание да се срещнем, за да види продукта на живо. Аз, разбира се, се съгласих. Между другото, реших да продам количката на половин цена, смятах, че така ще е по-бързо и по-лесно. Дадох й адреса и буквално след два часа това момиче дойде в дома ни.

Когато отворих вратата, видях пред себе си племенницата си. Много се зарадвах на това, защото преди много години се бяхме скарали с нея заради глупости и бяхме спрели да общуваме, а после такава случайна среща. Направих кафе и тя започна да ми разказва за живота си и че наскоро на нея и съпруга ѝ се е родила дъщеря. Но тъй като току-що са завършили университет, трябва да спестяват много, за да осигурят подобаващо детето си.

След сърдечния разговор отидохме да разгледаме количката, племенницата ми беше възхитена от нея. И тъй като все още сме непознати, й казах, че ще намаля цената, за да я направя достъпна за тях. Тя трябваше да вземе количката след два дни. Затова приготвих вкусна вечеря и я чакахме със съпруга ми. Направихме много приятна семейна седянка, припомнихме си стари времена и като цяло си прекарахме чудесно.

Но когато дойде време да сключим сделка, тя каза, че ще е хубаво, ако й дам количката безплатно: да направи подарък за детето си. Аз не бях толкова нахален и направо казах, че не съм готов да ѝ направя такъв скъп подарък. Тя се обиди, нарече ме скъперник и си тръгна. След това разказа на всички наши роднини, че съм спестила 35 хиляди за нейното дете, и по някаква причина всички бяха на нейна страна. В резултат на това със собствения си пример разбрах, че финансовите отношения с роднините не си заслужават.

 

Rate article
В края на краищата те ми казаха да не поддържам парични отношения с роднини; аз не се подчиних – и ето какво се случи.