В класа имаше ново момиче на име Моника. Когато тя пристигна, момчетата веднага започнаха да я дразнят, но скоро разбраха, че тя не е лесна мишена. Тайното оръжие на Моника беше нейната непоколебима самоувереност във всяка ситуация.

В класа се появи ново момиче на име Моника. Когато тя пристигна, момчетата веднага започнаха да я дразнят, но скоро разбраха, че тя не е лесна мишена. Тайното оръжие на Моника беше нейната непоколебима самоувереност във всяка ситуация   .

В същия клас имаше едно момиче на име Мария, на което всички момчета се подиграваха и наричаха с имена, като се подиграваха с теглото ѝ. Понякога тя мълчеше или плачеше, но никога не се опитваше да ги догони или да ги удари. Това само подхранваше смеха им и те я дразнеха с реплики като “Кравата бяга!”. Това продължаваше почти през цялото време, докато не се появи Моника   .

Моника беше високо момиче, почти два пъти по-високо от Мария. Веднага щом се присъедини към класа, тя също стана обект на подигравки. За разлика от Мария обаче, Моника преди това била учила в друго училище, където я харесвали, а децата от квартала играели и общували положително с нея.

повратният момент настъпва в училищното кафене, когато едно момче хвърля кифла по Моника, подигравайки се с теглото ѝ. Тя се изненадала, но изчистила трохите от дънките си и пренебрегнала забележката. По-късно в коридора друго момче коментира фигурата ѝ и този път Моника не се сдържа: тя се застъпи за себе си, поставяйки под въпрос тяхната мания за външния ѝ вид. “Толкова ли е безинтересен животът ви, че се интересувате само от моите извивки? Не ви преча да гледате, така че продължавайте да се наслаждавате!” Този смел отговор ѝ донесе кратка почивка от техните подигравки.

В час по физическо възпитание учениците трябваше да прескочат коза и когато дойде ред на Моника, козата падна под тежестта ѝ. Момичето обаче не изгуби самообладание и изпълни умело салто, приземявайки се лесно на пода. Въпреки невероятния ѝ атлетизъм момчетата продължиха да се смеят. Моника реагира решително, попита защо се смеят и предложи да я вдигнат, ако се смеят толкова силно. Момчетата бързо се съгласиха, вдигнаха я и продължиха да се смеят.

По време на празниците Моника реши да предприеме действия и започна да работи върху фигурата си. Станала по-дисциплинирана, боядисала косата си и се превърнала в още по-красива версия на себе си.

Когато се върнала в училище, момчетата били изумени от промените ѝ. Изведнъж всички искаха да се сприятелят с нея. Моника обаче се приближила до момчето, което я дразнело, с широка усмивка и закачливо го попитала дали има нужда от помощ, за да измисли нови подигравки.

През цялото време на преживяването Моника остава уверена в себе си. Тя никога не позволи на забележките им да ѝ повлияят, а вместо това реши да се самоутвърди и тръгна гордо, игнорирайки вниманието им. Нейният пример даде на децата в класа ценен урок за значението на самоувереността.

 

Rate article
В класа имаше ново момиче на име Моника. Когато тя пристигна, момчетата веднага започнаха да я дразнят, но скоро разбраха, че тя не е лесна мишена. Тайното оръжие на Моника беше нейната непоколебима самоувереност във всяка ситуация.