Уилям се премести при нея, а сестра ѝ покани съпруга ми и мен на гости. Когато за първи път видях годеника ѝ, челюстта ми падна.

С Камила винаги сме били близки още от детството, а животът ни сближи още повече. Тя се премести в столицата, за да учи в университета, и остана там, намери си работа и нае апартамент. Въпреки разстоянието никога не сме губили връзка. Тя идваше за празниците и често си говорехме по телефона. На двайсетгодишна възраст се омъжих и ми се роди дъщеря. Преди година със съпруга ми решихме да се преместим в столицата и така се случи, че наехме апартамент в същия квартал, в който живееше Камила.

Камила, която сега е на двадесет и седем години, през цялото това време беше сама. Това ме озадачи, защото тя е много привлекателна жена. Наскоро обаче обяви, че най-накрая е започнала да се среща с някого. Зарадвах се на тази новина и нетърпеливо я помолих да ме запознае с избраника си. Тя отговори загадъчно, като каза, че още не е дошло времето.

срещата се състоя около месец по-късно. Уилям се премести да живее при нея, а сестра ѝ покани съпруга ми и мен да я посетим. Когато за първи път видях годеника ѝ, бях изумена. Той изглеждаше много по-възрастен от тридесетте си години, с лице, което подсказваше за злоупотреба с алкохол в миналото. Изглеждаше неглижиран, почти като скитник. Със съпруга ми си разменихме шокирани погледи. По-късно научихме, че Уилям е безработен и е завършил едва девет класа в училище   .

Не можех да разбера защо образованата ми, красива и интелигентна сестра се озова с него. Опитах се да поговоря с нея за това, което ме притесняваше, но тя ми крещеше, изисквайки да не се меся в живота ѝ. Дори изрази желанието си да има дете от него, което ме ужаси. Самата идея, че може да има дете от мъж като него, ми се струваше отвратителна. Трудно ми беше да разбера защо е решила да бъде с него, след като в това сякаш нямаше никакъв смисъл, независимо колко различни са вкусовете на хората   .

 

Rate article
Уилям се премести при нея, а сестра ѝ покани съпруга ми и мен на гости. Когато за първи път видях годеника ѝ, челюстта ми падна.