Уилям изоставя Анна и децата заради друга жена. Но Анна се изправя на крака след дълга депресия и тогава се случва нещо неочаквано.

Анна не се прибирала от работа с празни ръце. Тя обичаше да ходи до магазина и да купува малка бутилка вино за вечерта, която да изпие с вечерята. Вкъщи тя видяла следната картина: нейният съпруг по граждански договор, Уилям, опаковал багажа си. “Намери ли си работа? Ще вземеш ли смяна? – Не, аз напускам. – Къде отиваш? Вече е десет часа вечерта. – Глух ли си? Казах, че си тръгвам, че си тръгвам от теб, идиотче. Краката на Анна отслабнаха и тя падна на един стол… Добре ли си? Те имат две малки деца: “Уилям, болен ли си? Аз родих твоите деца. Взех те като бездомник на една автомивка. Измих те, нахраних те, превърнах те в човешко същество. Ти си стоеше вкъщи през цялото време, докато аз работех и те хранех през цялото време…

И това е вашата благодарност? – Няма да изоставя децата, но ти – да. Омръзна ми всяка вечер да се прибираш вкъщи с бутилка, като казваш, че е за апетит. Но Ребека не е такава, тя не мирише на алкохол, мирише на нещо сладко и приятно”. – Значи ще се видиш с Ребека? Знаеш ли изобщо коя е тя? Избягала е от града и е дошла при нас, кой знае какво се е случило в града. Ти си такъв тъпак, че ще се забъркаш с нея. Уилям не слушаше повече Анна, ритна вратата и излезе. Това окончателно сломи Анна, тя започна да пие повече. Дойде на работа с махмурлук, беше шивачка и дълго време не можеше да започне да шие, пръстите ѝ не се подчиняваха. Така минаваха седмици. Анна пиеше всяка вечер, понякога забравяше да сготви нещо за децата, те се хранеха само в детската градина.

Анна изостави къщата си, всичко вонеше на изпарения, в тенджерите се появи мухъл, а децата тичаха мръсни. При Анна дошъл настойникът и отнел децата, а на нея й казали, че все още има шанс да си върне всичко. Тя има работа, апартамент, но просто трябва да се приведе в ред. Анна си взема кратък отпуск от шефа си. Няколко дни лежала на леглото и не можела да се изправи. Но се държеше до последно, за да не посегне към поредната бутилка. На петия ден, когато разбра, че апетитът ѝ се е върнал и вече не може да ме издържа без бутилката, започна да чисти апартамента и отиде на работа. Работеше усърдно, а след работа, за да не мисли за бутилката, започна да чисти апартамента   .

след няколко месеца децата й се върнали при нея, но те продължавали да идват да я проверяват. Но Анна се държала, престанала да мисли за пиенето, децата ѝ били на първо място. Дори когато Анна разбра, че Уилям е предложил брак на Ишия, тя не се пречупи. Макар че ѝ беше трудно, защото му беше родила деца, бяха живели заедно 8 години, а и не можеше да става дума за регистър. Няколко месеца по-късно Уилям се върнал с голям шамар на окото: “Анна, съжалявам… оказа се, че Ребека е избягала от града от съпруга си. Мъжът я намери, дойде при мен, преби ме и я завлече за косата в колата си”. “Уилям, благодаря ти за децата, за урока, който ми даде. Но няма да те пусна обратно в къщата. Излизай оттук    .

Rate article
Уилям изоставя Анна и децата заради друга жена. Но Анна се изправя на крака след дълга депресия и тогава се случва нещо неочаквано.