“Tu pasensi visiškai vienas!” – išgirdau iš vieno vyro.

Su Alanu susipažinau prieš metus. Jis prisipažino man savo ištikimybę ir lojalumą, sakydamas, kad jo jausmai man yra nuoširdūs. Ir iš tiesų mes buvome labai panašūs vienas į kitą. Abiejų mūsų santuoka buvo bloga. Abiem reikėjo paramos ir užuojautos. Ir manėme, kad kiekvienas iš mūsų ją rado. Tačiau, kaip paaiškėjo, jis buvo tik parazitas, bandantis manimi pasinaudoti. Visais atžvilgiais.

Pažįstami mane įspėjo, kad neskubėčiau ir nekviesčiau sugyventinio pas save. Bet aš nenorėjau nieko klausyti. Manęs net nestebino, kad būdamas trisdešimties jis neturėjo pastovaus darbo. Be to, jis iš esmės buvo benamis. Ir jis negalėjo vairuoti automobilio. Bet viskas, apie ką galvojau, buvo romantika. Aš negalvojau blaiviai. Mąsčiau emocionaliai, kaip paauglė.

Bet kai vieną vakarą jis negrįžo namo, o kitą rytą kortelėje neradau visų pinigų, ne tik apie tai galvojau, bet ir pabudau. Štai tokia istorija.

Netgi bandžiau surasti jam darbą. Jis valgė mano sąskaita. Aš taip pat nupirkau jam drabužių. Lankėmės įvairiose vietose, restoranuose, prekybos centruose, kuriuose jis niekada anksčiau nebuvo buvęs, jis elgėsi padoriai. Jis buvo mandagus su mano giminaičiais ir pažįstamais, su niekuo nesiginčijo. Nuoširdžiai tikėjau, kad jis pasikeis, kad ateis į protą. Tačiau klydau. Mano kantrybė trūko. Ir aš turėjau jį išvaryti. Jis nesutriko ir ketino pasiimti su savimi telefoną, kurį jam daviau. Bet aš jam priminiau ir pasakiau, kad su savimi jis gali pasiimti tik tai, ką aš pasiėmiau.

Ar aš buvau įžeistas? Žinoma! Ar gailėjausi dėl visų savo gyvenimo metų, kuriuos jam iššvaisčiau? Tikrai! Juk mano klaida man kainavo per daug. Pačia tikriausia šio žodžio prasme. Šis parazitas manimi pasinaudojo. Bet nuo šiol būsiu protingesnis.

Pasistengsiu nepasiduoti jam, kaip aš. Būkite atsargūs ir apdairūs. Tikrinkite savo partnerių nuoširdumą. Priešingu atveju vartokite priešnuodį. Nedvejokite. Atsakykite jiems abipusiškumu.

Rate article
“Tu pasensi visiškai vienas!” – išgirdau iš vieno vyro.