Tu naivus kvailys! Ji tikėjosi, kad jos vyras pasikeis ir daugiau su ja nebesusitikinės.

Dabar tikrai žinau, kad šeimoje normaliems santykiams svarbi ne tik meilė, bet ir pagarba. Jei jos nėra, neįmanoma sukurti darnių santykių ir draugiškos šeimos. Tik su pagarba ateina atvirumas, sąžiningumas ir supratimas.

Deja, bet vienos mūsų skaitytojos istorijoje ne viskas buvo taip rožinė ir daug žadanti. Ji nusprendė pasidalyti su mumis savo situacija.

Mano santykiuose su Ričardu buvo daug visko – ir gero, ir nelabai. Vienu metu buvome iš tiesų įsimylėję. Pasistengsiu viską papasakoti iš eilės.

Būdama septyniolikos, kai svajojau apie didelius pasiekimus, karjerą ir žavųjį princą, sutikau savo būsimąjį vyrą. Jis buvo tas vienintelis. Ričardui buvo apie dvidešimt metų. Mūsų santykiai buvo puikūs, jis mane suprato iš pirmo žodžio. Daug vaikščiojome, ėjome į kiną ir kavines. Ričardas nešdavo man gėlių ir dovanų. Jis man sakė, kad kartu galime pasiekti viską.

Ir aš tuo tikėjau. Susituokiau būdama 18 metų. Iš pradžių gyvenome puikiai. Bet netrukus sužinojau, kad jis mane apgavo. Buvau sukrėsta. Man buvo tik 22 metai, o jau spėjau pasijusti išduota ir nereikalinga. Ričardas buvo mano pirmasis visais atžvilgiais. Mano tėvai primygtinai reikalavo, kad su juo išsiskirčiau. Mano draugai bandė įtikinti mane jį palikti.

Bet aš negalėjau to padaryti be jo. Mes neišsiskyrėme, bet padarėme pauzę savo santykiuose. Draugė man pasakė, kad turiu susilaukti kūdikio. Tada mano vyras nusiramintų, pasijustų tėvu, šeimos galva ir būtų ištikimas.

Maniau, kad tai puiki išeitis. Praėjo metai ir mums gimė sūnus: beveik keturių kilogramų! Gražus berniukas! Ričardas buvo labai laimingas. Jis stengėsi visur padėti, o vėliau gavo antrą darbą. Buvau laiminga, kad mano vyras taip mumis rūpinosi.

Tačiau pamažu vyro uolumas ir džiaugsmas išblėso. Jis atsisakė antrojo darbo. Nors mums ir taip nieko nereikėjo. Turėjome viską, ko mums reikėjo. Jis buvo geras tėvas ir šeimos galva.

Tačiau tarp mūsų vėl pasidarė blogai. Ričardas grįždavo namo girtas. Jis atnešdavo maisto ir kitų daiktų ir tuoj pat išeidavo. Vakarus leisdavo su draugais. Kartais žaisdavo biliardą, boulingą, bet dažniau gerdavo ir vaikščiodavo iki aušros.

Vieną dieną jis grįžo namo visiškai girtas. Sunkiai nusiavęs batus jis nuėjo miegoti į kambarį. Jis tarsi pamiršo apie savo šeimą. Netrukus suskambo jo telefonas. Niekada negirdėjau jo pokalbių, bet štai…

Vidury nakties girdėjau kiekvieną žodį. Jam skambino kažkokia Samanta. Ričardas, vos galėdamas pajudinti liežuvį, ėmė jai prisipažinti meilę ir žarstyti komplimentus. Sakė, kad rytoj perves jai pinigų ir kad netrukus atvyks. Paskui išgirdo jį knarkiant.

Paėmiau vyro telefoną, perrašiau šios Samantos numerius, perskaičiau jų susirašinėjimą ir pamačiau jos atviras nuotraukas. Akivaizdu, kad juos sieja ilgi ir rimti santykiai. Paaiškėjo, kad jie pažįstami jau daugiau nei metus. Taigi situacija išėjo ne pati maloniausia. Kitą rytą vyrui nieko nesakiau.

Visą laiką galvojau, ką turėčiau daryti? Ką man daryti? Juk dabar žinau apie nuolatinę vyro meilužę. Kelti skandalą Samantai ir jos tėvams? Paduoti skyrybų prašymą? Gal tiesiog palaukti, kol mano sūnus šiek tiek paaugs? Gal tada viskas pasikeis į gerąją pusę? Dabar esu visiškai priklausoma nuo Ričardo ir negaliu eiti į darbą.
 

Rate article
Tu naivus kvailys! Ji tikėjosi, kad jos vyras pasikeis ir daugiau su ja nebesusitikinės.