Тъстът ми нямаше думи, когато видя как живеем.

С Робърт се запознахме на сватбата на общи приятели. Преместих се в града и си намерих работа. Честно казано? Бях на седмото небе от щастие, че най-накрая съм избягала от провинцията. Връзката ни се разви много бързо – година по-късно се роди дъщеря ни.

Но след това всичко се промени.

– Защо дъщеря ни е блондинка със сини очи, а ние с теб сме тъмнокожи – попита Робърт.

– Скъпа, мисля, че тя прилича на баща ти. Виж колко много си приличат.

– Не ми говори глупости. Едно дете трябва да прилича на баща си или майка си, а не на други роднини. Майка ми също смята, че дъщеря ѝ не е моя.

Исках да кажа, че Моника беше против мен от самото начало. Тя смяташе, че не обичам сина ѝ, а просто искам да се махна от селото. Но свекърът ми е много добър човек. Той е разведен със свекърва си. Има друго семейство, но никога не е забравил Робърт.

Както и да е, Робърт доведе друга жена в нашата къща. Той ми каза бързо да си събера нещата и да си тръгна. Нямах избор.

Нямах къде другаде да отида. Родителите ми не ме искаха при бебето. Обадих се на един приятел, който ме приюти за няколко дни. След това намерих стая в общинско жилище и се преместих там с дъщеря ми. За съжаление парите ми свършваха.

Един ден влязох в магазин и чух, че някой ме вика.

– Момичета, къде сте отишли? Дори отидох в селото да ви търся – каза свекърът ми.

– Здравейте. Радвам се да те видя – прошепнах аз.

– Знам какво е направил Робърт, няма никакво извинение. Той и майка му са еднакви…. Къде живееш сега?

– Наемаме една стая.

– Това е добре. Бързам, трябва да тръгвам. Веднага щом се върна, ще решим проблема с жилището. Ето, вземи това, би трябвало да е достатъчно за две седмици – той извади плик.

Бях щастлива, защото поне можех да си купя храна и мляко.

Свекърът ми пристигна по-рано и ни дойде на гости. Той беше шокиран от условията, в които живеехме. Свекърът не можеше да ни приеме – новата му съпруга беше против. Той обаче намери друго решение – купи апартамент с всичките си спестявания и го завеща на внучката си. Опитах се да откажа такъв подарък, но той не се смили. Освен това не го направи заради мен, а заради внучката си.

Само месец по-късно аз и дъщеря ми започнахме да се настаняваме в нашето гнездо. Свекърът ми дори донесе мебели и необходимото оборудване.

-Не бързайте да настанявате дъщеря си в детска стая – тя има нужда от майка си. Аз ще ти помогна, не се притеснявай. И сегашната ми съпруга се успокои , иска да види внучката ми.
– Благодаря ви много!

– Не плачи, скъпа. Винаги можеш да дойдеш при мен за помощ, няма да ти откажа. С времето ще се оправи, ще видиш.

Щастлива съм, че дъщеря ми има такъв прекрасен дядо, макар че нямаше такъв късмет с баща си. Той даде всичко от себе си, за да реши проблемите ни.

Годините минаваха. Омъжих се, но никога не забравих свекъра си. Той е желан гост в дома ни и често го посещаваме.

 

Rate article
Тъстът ми нямаше думи, когато видя как живеем.