Трябваше да разберем кой е на гости на баба Ребека и когато го направихме, не можахме да повярваме.

Разбира се, бях чела много истории за двойки с голяма възрастова разлика или бях чувала от техни приятели, но никога не бях виждала това със собствените си очи, затова се отнасях към него по различен начин. Това е разказ за моята съседка, която преди седмица навърши 70 години, но все още е енергична жена, която води собствено домакинство, може да отиде до града и да присъства на празненство. А напоследък забелязваме, че тя е станала по-весела и красива. Не мога да кажа, че преди беше тъжна, но сияеше от някакво щастие. И всички се чудеха какво се е случило в живота ѝ.

Разбира се, първото нещо, за което се сетихме, беше, че някой старец е започнал да я наглежда и да ѝ обръща внимание. Имаше няколко такива в селото, но тя не ги харесваше всички, защото и преди се бяха опитвали да спечелят сърцето ѝ, така че тази версия остана непроверена.

Една вечер най-накрая най-близкият ѝ съсед разбра истината. Цяла вечер тя седеше на прозореца и се опитваше да разбере кой е на гости на баба Ребека, а когато разбраха, не можаха да повярват.

Когато тя разказала тази история, хората ѝ се присмяли, но все повече хора започнали да ги виждат заедно и самият човек се променил. От бивш пияница Джак се превърнал в спретнат човек, който с удоволствие помагал на хората и си намерил добра работа.

Всичко било очевидно, но хората били убедени, че това няма да продължи дълго, докато влюбените не обявили, че планират да се оженят!

Дъщерята и внуците се опитали да разубедят баба си, като казали, че възрастта ѝ не е подходяща, но тя настояла и тържеството било организирано. Това била най-шумната сватба в цялото село! А каква красива рокля носеше булката, баба Ребека, която изглеждаше с 20 години по-млада, да не говорим за Джак, който взе назаем красив черен костюм от брат си и можеше да стане актьор!

След това живели щастливо още 10 години, от сърце на сърце, обичали се, а после Джак починал, годините на пиене се усетили, баба Ребека живяла без него още 2 години в траур, а после починала, цялото село скърбяло за добрата старица.

Това е историята на истинската любов, дълго време непризната от обществото, която се случи в нашето село.

 

Rate article
Трябваше да разберем кой е на гости на баба Ребека и когато го направихме, не можахме да повярваме.