Трябва да кажа на майка ми, че съм видяла баща си с друга жена

За известно време живеех в щастливо семейство, или поне така си мислех. Родителите ми рядко се караха, помагаха си, майка ми вършеше домакинската работа, а баща ми работеше. Никога не са спестявали на мен, защото бях единствено дете.

Когато станах на шестнайсет години, разбрах, че между родителите ми няма страстна любов, но има взаимно уважение. Реших, че ще потърся същата връзка, но никога не бих могла да си представя, че зад спокойната усмивка на баща ми може да се крие това…

Всеки месец, или всеки втори, баща ми заминаваше в командировка и ние бяхме свикнали с това. Преди пристигането му майка ми винаги приготвяше любимите му ястия, а когато той влезеше в апартамента, тя го прегръщаше силно, както и аз, но не знаех откъде идва

Научих всичко, когато бях на 17 години. Това се случи внезапно. Майка ми ме пусна за уикенда да отида на гости на съученик от съседния град, разхождахме се в парка и забелязах баща ми. Отначало се опитах да убедя себе си, че това не е той, защото този мъж вървеше, прегръщаше млада жена и държеше за ръка 6-годишно дете. Но колкото повече го виждах, толкова по-ясно ми ставаше.

Помолих приятелите си да ги последват, като се опитах да го направя незабелязано.

Бащата и непознатите спряха до една сергия за сладолед.

– “Татко, искам шоколадов!” – каза момчето, обръщайки се към баща МИ. В този момент усетих как сърцето ми потъва някъде в петите. Едва се сдържах да не го ударя, събрах сили и си тръгнах, отнасяйки вкъщи такава ужасна тайна.

Сега ме обзема съжаление към майка ми и несигурност. Не знам как е правилно да постъпя. Може би тази новина напълно ще я сломи или тя ще предпочете да не знае, но как да нося това бреме дълги години?

 

Rate article
Трябва да кажа на майка ми, че съм видяла баща си с друга жена