– Този воал е необичаен, дъще моя. Всеки, който я пробва, ще се ожени веднага.

Една стара дама стоеше на улицата и продаваше цветя. Едно младо момиче се приближило до нея. Но не цветята привлякоха вниманието ѝ.
– Бабо, вие продавате ли и воали?
– Да, продавам. Защо просто не си купите цветя?
– Какъв е този воал? И защо го продавате?
– О, дъще, необичайна е. Всеки, който я пробва, веднага се жени.

Някога този воал е бил снежнобял. Но времето си е свършило работата. Сега е избледняла. Когато баба ми била още млада, сложила воала и на следващия ден си намерила съпруг. Седмица по-късно те се оженили. Майката на баба ми също се е омъжила така. Тя просто стояла пред огледалото и пробвала воала, представяйки си, че е принцеса. Няколко дни по-късно срещнала мъж, за когото по-късно се омъжила. Баба ми не вярваше, че това може да е така. Тя добре си спомня нощта, в която пробвала воала и срещнала своя Майкъл.

Не можела да си представи, че той ще бъде неин съпруг. В края на краищата той не умеел да следва момичетата, бил тромав във всичко. Но това било само в началото, а по-късно тя и Майкъл изживели дълъг и щастлив живот заедно.

– Имате ли дъщеря? Ако този воал е наследен.
– Имам, но тя се страхува да се омъжи. Ето защо никога не е пробвала воала. Тя все още е девствена. Тя вече е на 38 години. И така, ще я вземеш ли, дъще?
– Не знам. Може ли да ме уведомиш поне един месец предварително?
– Е, ако никой не я купи, тогава да.
– А ако някой я купи?
– Тогава някой друг ще се ожени и ще заживее щастлив семеен живот.

Rate article
– Този воал е необичаен, дъще моя. Всеки, който я пробва, ще се ожени веднага.