Този ден Алина бързаше към дома си, както обикновено. Навън вече беше тъмно, а тя продължаваше да се разхожда из парка, в главата ѝ се въртяха глупави мисли и тогава чу странни звуци. Писъци…

Този ден Алина бързаше да се прибере у дома, както обикновено. Навън вече беше тъмно, а тя все още се разхождаше из парка, в главата ѝ се въртяха глупави мисли, а после чу странни звуци. Писъци… Това беше някакво животно, вероятно коте. После отиде до пейката, близо до която звукът стана по-силен, наведе се, освети с фенерчето си и забеляза, че там лежи малко бебе, увито в стара блуза. Жената не могла да повярва на очите си, мислейки, че това е шега. Започнала да се оглежда наоколо, но там нямало никой. Детето било прекарало много време тук, защото треперело от студ и било загубило гласа си от дългите плачове, така че звучал като котешко писукане   .

тя бързо грабна кутията с пуловера и бебето и побягна възможно най-бързо към изхода, където се очертаваше нечия фигура. Оказа се, че това е непознат човек. Когато го попита дали е виждал някого тук преди с тази кутия, той поклати глава. Тя нямаше друг избор, освен да отиде в полицията. В полицейския участък извикали линейка за бебето, а Алина била попитана как е намерила бебето, след което я изпратили вкъщи да си почине и ѝ благодарили за бързата помощ.

Момичето не можело да затвори очи през цялата нощ. Непрекъснато мислела дали бебето, момиченцето, е добре, както казали лекарите… Тя дори не знаела името ѝ.

На следващия ден отново отишла в полицейския участък, а след това и при бебето, където на Алина казали, че майката вече е намерена и тя решила да напише писмо за изоставяне на дъщеря си Любочка, която била само на една седмица и ще бъде преместена в дома в Малятя. На Алина ѝ се искаше да се разплаче, когато чу това, сърцето ѝ се късаше за спасеното момиченце    .

Тогава Алина разбра, че съдбата не напразно я е събрала с Любка, тя трябваше да замени майка ѝ. Тогава се обадила на бившия си съпруг, с когото все още не се била развела, и го помолила да ѝ помогне да отиде до всевъзможни институции, за да събере всичко необходимо, за да осинови момичето. Изненадващо, съпругът ѝ бързо се съгласил на това начинание, но поставил условие, че ще се разведат, когато всичко е готово, и че няма да претендира за издръжка. Разбира се, тя с радост се съгласила с това условие.

Месец по-късно щастливата Алина се прибирала у дома с дъщеря си, а бившият ѝ съпруг ги карал да се приберат. А може би все пак не толкова бивш съпруг?

 

 

Rate article
Този ден Алина бързаше към дома си, както обикновено. Навън вече беше тъмно, а тя продължаваше да се разхожда из парка, в главата ѝ се въртяха глупави мисли и тогава чу странни звуци. Писъци…