– Това е пръстенът, който Денис ми подари. Показах на приятелите си пръстен с фалшиви диаманти.

– Това е пръстенът, който Денис ми подари. Сигурно е бил много скъп, казах му да не го купува, но той все пак го купи. Той не ме съжали – разказа Сю, като показа на приятелите си ръката си, на която блестеше пръстенът с растящите диаманти.

– Уау, какъв щедър мъж имаш… а кога е сватбата? – Виктория попита приятелката си.

– О, ами каква сватба, още не знам дали ще се омъжа за него. Но пък си изкарахме страхотен уикенд. Бяхме в провинциалната му къща, съвсем сами, без да броим прислугата. Плувахме в басейна, ядохме плодове, всичко беше толкова романтично – каза Сю.

Очите на Виктория светнаха от разказа на приятелката ѝ, но Кейт я погледна и това я вбеси още повече.

– Сю, всъщност аз видях Денис през уикенда в града, как може да е в селската къща? – започна Кейт.

– За какво говориш? Той беше с мен, не ми внушавай тази идея – отвърна Сю.

Нервите на Кейт взеха връх, тя грабна чантата си и избяга от библиотеката.

– Ревнуваш от нашата Кейт – каза Сю с усмивка.

Университетът реши да организира парти за Деня на влюбените. Всички момичета дойдоха в актовата зала облечени. Сю продължаваше да оглежда момчетата, които стояха наоколо, за да си намерят някой за вечерта.

– Сю, ще дойде ли твоят Денис? – попита Виктория.

– Защо пак се правиш на глупава, ние крием връзката си – отговори Сю раздразнено.

Тогава Денис се появи в средата на залата, погледите на всички момичета бяха насочени към него, защото той беше най-подходящият жених на университета. Придружаваше го на ръце…

Кейт! – Тя е измамница, кой би направил такова нещо, откраднала е гаджето на приятелката си- започна да крещи Виктория. Но Сю се опитваше да я успокои и да я затвори; Виктория не се отказваше. Денис се приближи до момичетата.

– Виктория, ти току-що разкри универсалната лъжа на Сю. Щом се преместих в този град, веднага започнах да се срещам с Кейт, но не показахме връзката си в университета. А твоята приятелка Сю избухна…

Сю избяга от залата, това беше срамно, сега всички знаеха истината. Тя си взе творчески отпуск, докато не се забрави историята ѝ с глупостите. Същия ден тя получи хиляда съобщения на телефона си: всички се чудеха защо е направила това.

Rate article
– Това е пръстенът, който Денис ми подари. Показах на приятелите си пръстен с фалшиви диаманти.