– Той се е влюбил във вас. Създайте свой собствен живот без него! Ние сме щастливи заедно. Трябва да признаеш, че не е нормално да живееш без чувства. Марк не изоставя детето, той изоставя теб.

– “Махни се от мен!” Юлия изкрещя на Мария, която се беше разплакала. Направи си собствен живот без него!

– Но Марк е мой съпруг. Ние отглеждаме дъщеря. Не можеш да градиш живота си върху чуждото нещастие.

– Не започвай тук! Не е нормално да живееш без чувства. Марк не изоставя детето, а теб. Нямам нищо против той да се среща с дъщеря си.

Юлия се обърна и си тръгна. Същата вечер Марк реши да сложи край на всичко. Той си събра нещата и напусна Мария. Жената го умоляваше да не прави глупости. Реши да разбере с какво съперницата ѝ е по-добра от нея.

“Не мога да живея повече с теб. Не се интересувам от теб. С Юлия не е същото. Започнах да живея с нея.”

Изминаха няколко месеца. Отначало Мария не можеше да се опомни. Но после разбра, че трябва да продължи да живее, колкото и да е трудно. Дъщеря ѝ расте. Мария е икономист по професия.

Тя решава да се опита да си намери работа като счетоводител. По време на интервюто директорът на фирмата започнал да ѝ оказва съчувствие. Той е впечатлен от нейната отговорност и желание да подобри професионалните си умения. За щастие майката на Мария се съгласила да гледа внучката ѝ, докато тя работи.

Тя се съсредоточила върху развитието на кариерата си и решила да загърби личния си живот. След няколко години упорита работа Мария се доказа като добър служител, а по-късно стана заместник-директор.

Единственият мъж, с когото Мария имала много контакти, бил нейният шеф. Той беше изключително отзивчив и учтив. Мария също така проявяваше симпатии към него. По онова време той имаше съпруга и деца, така че Мария не искаше да мисли, че между тях може да има нещо.

Същото не можеше да се каже за шефа на име Франк. Веднъж той директно каза на Мария, че е готов да напусне съпругата си и че отдавна е влюбен в Мария. Той не отказва да осигури издръжка на детето.

Предишният опит от връзката оставя следа в живота на Мария за дълго време. Затова тя не знае какво да прави.

Тя си спомня думите, които някога е казала на любовницата на съпруга си: “Не можеш да градиш щастието си върху чуждата мъка”.

Но Франк не се отказва. Така с течение на времето отношенията им на работното място прераснали в нещо повече. Франк продължавал да повтаря на Мария едно и също нещо – той вече не обичал жена си. Сватбата им е била грешка. Той измъчваше и себе си, и съпругата си с безразличието си. Мария все пак отстояваше позицията си. Беше чула разговора на Франк със съпругата му и знаеше точно през какво преминава жената. Мария не можеше да посмее да откъсне съпруга си от семейството. Знаеше, че срещата със съпругата на Франк е неизбежна, но се страхуваше от нея. И наистина, един ден, когато си тръгваше от работа, Мария забеляза една жена, която вървеше към нея. Тя веднага разбра коя е тя.

Когато се приближила, жената стояла зашеметена. Тя нямаше лице.

– “Вие ли сте?” – каза тя.

– “Това съм аз”, отвърна Мария, едва чувайки. Юлия застана пред нея.

започна да убеждава Мария, че е била права стотици пъти. “Не можеш да градиш живота си върху чуждото нещастие.

– “Спомни си какво ми каза преди няколко години!” Мария каза студено.

– “Да, грешах. Нямах право да отнемам съпруга ти от теб. Рано или късно всичко се връща като бумеранг. Но моля ви, не го отнемайте. Никога не съм обичала никого толкова, колкото обичах Франк. Той е причината да напусна бившия ти съпруг. Не мога да живея без него. Ти някога си била на мое място и знаеш колко боли. Трябва да ме разбереш. Освен това животът е бумеранг. Ти имаш дете   .

– Замълчи – изкрещя Мария   .

Мария нямаше търпение да отмъсти на бившата си съперница, дори и това да беше Юлия. Но Франк успя да я убеди, че има право на щастие.

– Мария, ако остана с нея, трима души ще бъдат нещастни: аз, ти и Юлия. Нищо няма да се промени. Аз не я обичам и, честно казано, никога не съм я обичал. Бях подкупен от нейната упоритост. Ще напусна Юлия по един или друг начин.

Мария се замисли и реши, че Франк наистина ще се чувства зле с Юлия. А на кого щеше да му е по-добре? А дори и да остане с жена си, Мария ще се чувства зле. Затова тя даде шанс на щастието си.

 

Rate article
– Той се е влюбил във вас. Създайте свой собствен живот без него! Ние сме щастливи заедно. Трябва да признаеш, че не е нормално да живееш без чувства. Марк не изоставя детето, той изоставя теб.