Той отиде на определеното място, където двойката стоеше и се целуваше страстно. Когато видял косата на жената, не се усъмнил, че тя е неговата съпруга.

животът е толкова непредсказуем, че не можем да знаем какво точно ще ни се случи след минута, и всяко малко решение, което вземаме, може да го промени драматично   .

Нещо подобно се е случило и със семейството на Робърт. Все по-често той започнал да забелязва, че съпругата му Анна постоянно търси причини за скандали и недоволство, и му се сторило, че вече ходи и диша по различен начин. Но тя не ограничаваше критиките си само до съпруга си, а ги разпростираше и върху децата.

Започна да изчезва на работа и все по-често Робърт приготвяше вечеря за себе си и децата, а тя се връщаше, когато децата спяха, и дори пияна. Робърт започнал сериозно да мисли, че съпругата му има връзка, но не се осмелявал да я обвини директно, защото нямал доказателства.

Робърт работел като таксиметров шофьор. Печелел добри пари, но обикновено избирал само дневни смени, защото искал да прекарва вечерта и нощта със съпругата и децата си. Понякога, когато имали нужда от пари или по молба на колега, можел да работи нощна смяна. Това се случи и този път. Колегата бил болен и помолил Робърт да го замести тази нощ, а мъжът с удоволствие се съгласил, защото наближавал рожденият ден на съпругата му и може би един ценен подарък щял да стопли малко сърцето ѝ.

Веднага щом Робърт се качи в колата, той получи първата си поръчка. Потегли към определеното място, където двойката стоеше и се целуваше страстно. Когато видя косата на жената, не се усъмни, че това е съпругата му.

Двамата влюбени се качиха на задната седалка и продължиха страстните си игри, като не обръщаха внимание на шофьора. Робърт се сдържаше, мълчеше, доколкото можеше. В един момент му се стори, че ще избухне в сълзи или ще започне да се кара, но той издържа с достойнство. Получи парите и закара двойката до хотела, където те отидоха, замаяни от пиенето и прегърнати силно един друг.

Минута по-късно Робърт вече набираше номера на Анна   .

– “Къде си толкова късно? Видяхте ли, че вече е 11 часа?
– “О, Боже, има толкова много работа!” – изкрещя тя, преструвайки се на искрена, – “Не забелязах как минава времето, ти си лягай, а аз скоро ще се върна!
– Разбира се, скъпа моя, закарах те до хотела, така че да занеса ли утре нещата ти на същото място?” – попита твърдо мъжът.

Анна се опита да се оправдае, като попита за кой хотел говори, а после разбра, че всичко е било напразно

 

Rate article
Той отиде на определеното място, където двойката стоеше и се целуваше страстно. Когато видял косата на жената, не се усъмнил, че тя е неговата съпруга.