– Той осъзна всичко и се разкая, трябва да му простиш”, настояваше дъщеря ми да приема баща й обратно. Но тя няма представа колко много ме нарани тогава.

Със съпруга ми се разведохме, когато дъщеря ни беше на дванадесет години. Разделихме се, защото в продължение на две години той живееше с мен и млада любовница. Аз инициирах процеса, когато разбрах за изневярата му. Дъщеря ми прие тежко развода ни, молеше ме да не изпращам баща й, но аз бях обидена в чувствата си и не издържах на унижението.

Той замина при любовницата си, а ние с дъщеря ми останахме в двустайния ми апартамент. Когато си тръгна, бившият ми обеща да я посещава, да ѝ се обажда и да я помни до края на живота си. Но той се срещаше с дъщеря ми в продължение на шест месеца, обаждаше се още шест месеца, а след това забрави всичко за нея. Любовницата му имаше син, така че той се грижеше за него, защо иначе би мислил за дъщеря си. И не плащаше издръжка, защото аз не я поисках.

От време на време слуховете за съществуването му достигаха до мен чрез общи познати. Бяха изминали дванайсет години. Успях да отгледам дъщеря си сама, да я изправя на крака. Тя завърши университет, омъжи се, живееше в неговия едностаен апартамент, двамата работеха и с ентусиазъм си извоюваха тристаен апартамент. Аз също се справям добре, вече не ми се налага да работя на три места, за да отгледам и образовам дъщеря си. Имам достатъчно пари, за да живея и да си почивам самостоятелно.

И тази идилия, за втори път, разбива бившия ми. Появи се на вратата ми, каза ми, че е осъзнал грешките си, съжалява и ме моли да го приема обратно. Аз го избутах под носа си и го изгоних. И тази гадост реши да действа чрез дъщеря ни. Той дойде при нея и тя се зарадва да види татко си. Така че тя го приема. Възрастна е, има собствено мнение. Но тя изисква от мен да му простя и да го приема.

– Не искаш да дадеш шанс на един мъж! – обижда се тя.

– Може и да съм дала шанс на един мъж. Но не и на тази мръсница!

Аз, чрез същите общи приятели, разбрах, че приятелката му си е намерила ново гадже, и го изхвърлих. Сега всичко придоби смисъл.

Rate article
– Той осъзна всичко и се разкая, трябва да му простиш”, настояваше дъщеря ми да приема баща й обратно. Но тя няма представа колко много ме нарани тогава.