– Той осъзна всичко и се разкая, трябва да му простиш”, настояваше дъщеря ми да приема баща й обратно. Но тя няма представа колко много ме нарани тогава.

Със съпруга ми се разведохме, когато дъщеря ни беше на дванадесет години. Разделихме се, защото в продължение на две години той живееше с мен и млада любовница. Аз инициирах процеса, когато разбрах за изневярата му. Дъщеря ми прие тежко развода ни, молеше ме да не изпращам баща й, но аз бях обидена в чувствата си и не издържах на унижението.

Той замина при любовницата си, а ние с дъщеря ми останахме в двустайния ми апартамент. Когато си тръгна, бившият ми обеща да я посещава, да ѝ се обажда и да я помни до края на живота си. Но той се срещаше с дъщеря ми в продължение на шест месеца, обаждаше се още шест месеца, а след това забрави всичко за нея. Любовницата му имаше син, така че той се грижеше за него, защо иначе би мислил за дъщеря си. И не плащаше издръжка, защото аз не я поисках.

От време на време слуховете за съществуването му достигаха до мен чрез общи познати. Бяха изминали дванайсет години. Успях да отгледам дъщеря си сама, да я изправя на крака. Тя завърши университет, омъжи се, живееше в неговия едностаен апартамент, двамата работеха и с ентусиазъм си извоюваха тристаен апартамент. Аз също се справям добре, вече не ми се налага да работя на три места, за да отгледам и образовам дъщеря си. Имам достатъчно пари, за да живея и да си почивам самостоятелно.

И тази идилия, за втори път, разбива бившия ми. Появи се на вратата ми, каза ми, че е осъзнал грешките си, съжалява и ме моли да го приема обратно. Аз го избутах под носа си и го изгоних. И тази гадост реши да действа чрез дъщеря ни. Той дойде при нея и тя се зарадва да види татко си. Така че тя го приема. Възрастна е, има собствено мнение. Но тя изисква от мен да му простя и да го приема.

– Не искаш да дадеш шанс на един мъж! – обижда се тя.

– Може и да съм дала шанс на един мъж. Но не и на тази мръсница!

Аз, чрез същите общи приятели, разбрах, че приятелката му си е намерила ново гадже, и го изхвърлих. Сега всичко придоби смисъл.

Rate article
– Той осъзна всичко и се разкая, трябва да му простиш”, настояваше дъщеря ми да приема баща й обратно. Но тя няма представа колко много ме нарани тогава.
Mein Vater hat seit meiner Kindheit viele verletzende Worte zu mir gesagt, aber in meinem hohen Alter schmerzen sie mehr als ein scharfes Messer