“Той не е дете, аз трябва да го гледам и контролирам!” Това не е първият път, в който спасявам съпруга си от подобни глупави ситуации!

По това време вече бях сложила децата да спят и се канех сама да си легна, но телефонът иззвъня и на екрана се появи непознат номер.
Рядко приемам обаждания от непознати, а и беше късно вечер, но нещо в мен ме убеди да вдигна слушалката.

Непознат мъжки глас ми каза, че трябва да помогна на съпруга си, защото е попаднал в такава каша, че не може да се измъкне сам – заседнал е в кална местност извън града. И въпреки че наистина валеше и времето беше лошо, по някаква причина не повярвах в истинността на думите му. Първо, защото съпругът ми винаги се прибира от работа по главния път, защото прекият път е много лош и той винаги го избягва, а в това време е решил да тръгне? Първото нещо, което ми дойде на ум, беше, че ме изнудва.

След обаждането исках да се обадя на родителите си и да ги помоля за съвет, но после реших да не го правя, защото не знам как ще се развие всичко и би било глупаво решение да ги накарам да се тревожат напразно. Набрах номера на един приятел от спасителната служба, но и той ме разочарова. Каза, че една от колите им вече е отишла на сигнал, а другата се ремонтира и няма как да изпратят някого.

Разбира се, не исках да чакам първата кола да се върне, затова намерих номера на влекача в интернет, но човекът, който вдигна телефона, беше много раздразнен от закъснялото обаждане. Каза, че ще бъде готов да тръгне едва на сутринта, ако все още е необходимо. Тогава се разплаках и започнах да го убеждавам, защото осъзнах, че не знам към кого другиго да се обърна за помощ.

Шофьорът на влекача се смили над мен и се съгласи. Обадих се на родителите си да дойдат и да се погрижат за децата, а аз отидох да спасявам съпруга си заедно с новия си приятел. Шофьорът беше много недоволен, постоянно мърмореше нещо под носа си, а когато видя, че съпругът ми е заклещен, се възмути и започна да се кара с него. Оказа се, че съпругът ми е сменил гумите на колата и е решил да ги изпробва на лош път, след което е затънал и когато се е опитал да се измъкне, само е заровил колата още повече. На всичкото отгоре телефонът му бил изтощен и имал късмет, че един мъж карал колело и ми се обадил. Аз също бях много ядосана на съпруга си, но всячески се опитвах да се сдържам   .

Беше невъзможно да извадим колата с влекач, затова тримата седяхме и се обаждахме на спасителните служби, чакайки тяхната кола да се освободи и да ни помогне. Това се случи едва на сутринта   .

със съпруга ми се прибрахме вкъщи в 9 ч. Родителите му вече ни чакаха и започнаха да ни хранят с вкусни сандвичи и топъл чай, защото ни беше много студено.

В този момент гневът ми към съпруга ми вече беше започнал да преминава границата и свекърва ми забеляза това, седна до мен и ми прошепна съвети за това “да бъда по-мъдра”, “да контролирам авантюристичните импулси на съпруга си” и т.н. Не исках да слушам това, затова отговорих: “Той не е дете, което трябва да бъде гледано и контролирано!” Това не е първият път, в който спасявам съпруга си от подобни глупави ситуации, и търпението ми достигна своя предел.

 

Rate article
“Той не е дете, аз трябва да го гледам и контролирам!” Това не е първият път, в който спасявам съпруга си от подобни глупави ситуации!