Той ме остави заради любовницата си и после молеше за прошка на колене.

Бях омъжена за съпруга си в продължение на двадесет и седем години. Никога не сме имали недоразумения или скандали. Отгледахме единствения си син, който завърши гимназия и се готвеше да постъпи във военен лицей. Изобщо, както и всички останали, живеехме в хармония и любов.

Но един ден всичко се обърка. Съпругът ми се събуди и започна да събира нещата си. Обикновено той започваше деня си с чаша кафе на балкона, но не и този път. Спокойно ми каза, че си е намерил друга жена и ме напуска. И че скоро щели да си имат дете. Синът ни вече е възрастен, така че няма смисъл да живеем заедно заради едно дете.

Мъжът предложи да си поделим имуществото. Той получи колата, искаше да разделим апартамента, но това беше твърде много. А какво ще стане с общия ни син и неговото бъдеще? Синът беше шокиран от постъпката на баща си, за него той винаги е бил идеал за силен и възпитан мъж, а ето че това се случи. Синът започваше важен период в живота си и повече от всякога се нуждаеше от подкрепа и мъдра бащина дума. Но кой знаеше, че всичко ще се окаже така.

Времето минаваше. Не забранявах на сина си да общува с баща си, но той не искаше да го вижда. Момчето ходеше на училище и рядко се прибираше у дома. От време на време виждах бившия си в града, но се правех, че сме непознати. Той се разхождаше с новата си съпруга и сина си. И трябва да кажа, че по лицата им нямаше никаква радост. Макар че все пак ми беше неудобно да ги срещна.

Синът ми порасна и започна да живее отделно с приятелката си. Така че останах съвсем сам. Чувствах необяснима тревога и самота. В този момент осъзнах колко много ми липсват моите мъже. Оттогава живея само със спомени за някогашния ни добър семеен живот.

И един ден на вратата се позвъни. Отворих вратата и видях бившия си с малко момче. Мъжът изглеждаше нещастен и съкрушен. Реших да ги пусна в къщата. Направих топъл чай и сложих да вечеряме. Момчето се оказа много активно и капризно, не можеше да седи спокойно. Тогава мъжът пръв започна да говори. Той каза, че жена му е довела друг мъж в къщата и ги е изгонила. Тя не искала нито мъжа, нито сина си. А когато го уволнили от работа и вкъщи нямало пари, жената веднага му казала за това.

Честно казано, все още обичах бившия си. Искаше ми се да го прегърна неописуемо. Всички най-хубави моменти от живота ни се върнаха в съзнанието ми. Той започна да ми се извинява. На колене. Изглеждаше много жалко. Беше ми трудно да му дам отново шанс, но реших да му простя.

Сега съм майка на двама сина. Съпругът ми е най-добрият баща. След това големият ни син се обади на баща си и те се помириха. Семейният живот не е лесен, но ако имате любов, можете да преодолеете всичко. Сега отново съм истински щастлива…

 

Rate article
Той ме остави заради любовницата си и после молеше за прошка на колене.