Тогава малката ми сестра ми напомни за себе си. Тя ми се обади и ми каза, че майка ми е получила инсулт и има нужда да се прибера у дома и да се грижа за нея.

Баща ми и майка ми работеха в областта на одита, така че им се налагаше често да сменят местоживеенето си. Преди училище живеех при баба ми, защото за едно малко дете би било трудно да сменя толкова често мястото си, но аз отидох в първи клас при родителите ми, а след това всяка година сменяхме градовете и училищата. Разбира се, всеки 1 септември беше стресиращ за мен, защото трябваше да се запозная с нови хора и да свикна с нови правила, но родителите ми не се интересуваха много от тези “детски проблеми”.

Бях на 8 години, когато се сдобих с по-малка сестра, и отначало много се зарадвах на тази новина, защото можехме да станем близки една на друга, но родителите ми направиха всичко, за да ме накарат да я намразя. На първо място, те започнаха да отделят цялото си свободно време и любов на нея, а аз се превърнах просто в празно място, за което се сещаха, когато трябваше да почистят нещо, да сготвят нещо или да седнат със сестра ми.

Още тогава осъзнах, че искам да избягам от собствения си дом, че вече не ми е мястото тук. Мисля, че затова започнах да търся любовта в момчетата още от ранна възраст, а когато бях на 17 години, Максим, момче от моя клас, ми предложи да се омъжа за него и аз с радост се съгласих. Започнахме да живеем с родителите му, което беше много по-добре, отколкото с моите, а след това той отиде да учи в един военен университет и на мен, като негова съпруга, ми беше позволено да деля с него една стая в общежитието.

Майка ми и баща ми бяха много недоволни от моя житейски избор и се възмущаваха от мен (или пък не им пукаше), затова реагираха отрицателно на опитите ми да поддържам връзка и се оказа, че изобщо спряха да общуват. Отначало бях разстроена, но после осъзнах, че имам прекрасен съпруг и трябва да се съсредоточа върху собственото си семейство.

Бяхме на 25 години, когато успяхме да спестим достатъчно пари, за да си купим собствен апартамент. Бавно го ремонтирахме и започнахме да планираме раждането на първото ни дете. Точно тогава малката ми сестра ми напомни за себе си. Тя ми се обади и ми каза, че майка ми е получила инсулт и има нужда да се прибера вкъщи и да се грижа за нея.

Бях зашеметена от това и започнах да обяснявам, че имам собствено семейство, но тя изобщо не се интересуваше.
Въпреки че не исках да се връщам вкъщи, трябваше да посетя майка си, сърцето ми се късаше от новината за такава трагедия. През уикенда отидох в родния си град със съпруга ми. Баща ми ме посрещна на прага, изобщо не се зарадва да ме види, затова отидох при майка ми, започнах да говоря с нея, а тя ми каза каква лоша дъщеря и безполезен човек съм. Не можех да издържам повече, затова предадох на баща ми парите, които бях спестила за лечението на майка ми, и си тръгнах

Съпругът ми едва успя да ме успокои след такава “топла среща” с роднините ми, не можех да повярвам, че родителите ми наистина могат да не се грижат за собственото си дете, защото в същия ден разбрах за собствената си бременност

 

Rate article
Тогава малката ми сестра ми напомни за себе си. Тя ми се обади и ми каза, че майка ми е получила инсулт и има нужда да се прибера у дома и да се грижа за нея.