– Точно както вие сега сте на колене, аз стоях пред шефа си и го молех да ми даде отпуск, когато децата ми бяха болни.

Все още ли смятате, че жените са по-слаби от мъжете?

В един малък град се раждат тризнаци. Странното е, че родителите дори не предполагали, че ще имат тризнаци. Семейството имало малки доходи, затова цялата бременност преминала в очакване на чудото.

Коремът растял много бързо, затова бил много голям. На седмия месец Агнес започнала да получава контракции.

Всичко станало много внезапно, съпругът ѝ извикал линейка. Жената родила първото си дете без усложнения, но коремът все още съдържал нещо странно, затова лекарите разбрали, че Агнес ще роди отново.

Така жената родила три бебета.

Агнес била много щастлива, защото много искала деца, а сега имала и трите! Съпругът ѝ обаче не споделил радостта ѝ. В очите му се забелязваше, че има много различни мисли. Затова една вечер той отишъл да купи пелени и не се върнал.

Агнес не можела да разбере, че съпругът ѝ я е изоставил. Той не отговаряше на обажданията ѝ, а тя не можеше да го търси, защото децата се нуждаеха от нейните грижи.

Жената си намерила работа с променлив график и оставяла децата ту при майка си, ту при сестра си. Някак си живеели по този начин.

Агнес била много квалифицирана работничка, затова ѝ предложили да се премести в столичния клон на компанията. Жената решила да го направи, след като децата навършили 4 години. Компанията предоставила на семейството апартамент, а Агнес наела бавачка.

Животът започнал с нова страница.

Един ден се случила ситуация, която озадачила жената: тя се сблъскала с бившия си съпруг в асансьора на компанията. Мъжът бил зашеметен, защото жената изглеждала очарователна: стройна, уверена. Освен това и двамата бързали да присъстват на една и съща среща. Агнес беше ръководител на проекта, а Брайън (съпругът) беше само помощник-представител на компанията им.

Човек може само да си представи как се е чувствал мъжът. Две седмици по-късно, когато Агнес излязла от апартамента си, видяла съпруга си с букет цветя в ръце. Той паднал на колене и започнал да моли за прошка. Разказал колко много се е страхувал от такава отговорност преди 4 години.

Агнес го изслушала спокойно и след това казала:

– Точно както ти сега коленичиш, аз стоях пред шефа си и го молех да ми даде отпуск, когато децата ми бяха болни. Работех усилено, за да постигна нещо и да дам на децата ни бъдеще. Имам нов живот и в него няма място за теб. Децата ще пораснат и сами ще решат дали да общуват с теб или не, но не очаквай подкрепа от мен.

Каза жената и гордо тръгна към колата си.

А мъжът остана сам, мислейки си, че е загубил такава жена, с добра фигура и три деца. Децата му.

Бихте ли простили на този мъж?

 

Rate article
– Точно както вие сега сте на колене, аз стоях пред шефа си и го молех да ми даде отпуск, когато децата ми бяха болни.