Тя ражда близнаци за пети пореден път. И отново, момичета, папата даде благословия в родилната зала.

Анна е приета в родилния дом дълго преди раждането: бременността ѝ е била трудна в последните етапи и лекарите не са искали да поемат никакви рискове, а тя се е подготвяла да роди не едно, а две бебета наведнъж. На бъдещата майка предложили планово цезарово сечение, но тя много искала да роди сама, затова лекарите решили да опитат – винаги ще имат време да я заведат в операционната.

Освен това Анна и съпругът ѝ имали договор за партньорско раждане, а акушер-гинеколозите не обичат непознати в операционната. Раждането на Анна започнало късно вечерта; веднага уведомили съпруга ѝ, който пристигнал буквално след двайсет минути, и ги прехвърлили в предродилното отделение. Тъй като Анна не раждаше за първи път, тя знаеше какво се изисква от нея, държеше се сдържано и разумно и в четири сутринта се роди първото дете.

Бебето веднага изкрещя и акушерката я поздрави за раждането на първата ѝ дъщеря. Вместо обичайната радост обаче бащата си наложил усмивка и веднага се обърнал към съпругата си. Десет минути по-късно се родило и второто момиченце. Майка ми се усмихваше щастливо, но новият баща избухна в сълзи, и то сякаш не от емоция. Разбира се, ние се притеснихме, но мама само махна с ръка и каза:

“Не обръщайте внимание, той ще се оправи след час. Това са отново нашите пети близнаци и момичета. Той много искаше да има поне едно момче, но не стана, затова беше разстроен. Но той обича дъщерите, така че всичко ще бъде наред”. И наистина: като гледахме на следващия ден под прозореца на родилния дом тълпата очарователни момиченца, водени от баща си, които връзваха балони и крещяха на майка си, че я обичат, разбрахме, че в това семейство наистина всичко е наред. Но ни беше жал за таткото.

Rate article
Тя ражда близнаци за пети пореден път. И отново, момичета, папата даде благословия в родилната зала.