Тя носи едно бебе под сърцето си и става майка на две.

Този ден не се чувствах много добре, затова реших да легна и да си почина. Съпругът ми не беше вкъщи, той работи като инженер. Но Марк трябваше да се върне всеки момент. Изведнъж вратата на къщата ни се отвори. Зарадвах се, защото е страшно да си сам, когато всеки момент можеш да родиш. Някой влезе и чух бебето да плаче. “О, толкова съм притеснена, че вече си въобразявам разни неща. Сигурно е, защото не се чувствам добре. Просто ще си легна и всичко ще ми мине”, успокоявах се аз.

 

Но плачът не спираше. Нещо повече, той само се засилваше. Тогава едва се изправих и излязох в коридора. И видях една картина, която ме накара едва да се изправя. Съпругът ми държеше в ръцете си бебе. То беше увито в одеяло. Не можех да разбера нищо. Откъде е дошло? Имах много въпроси. Държах се за стомаха, защото скоро щях да родя сама.

Съпругът ми каза, че е намерил това бебе недалеч от къщата ни. Било зима и навън било студено, затова решил да вземе бебето при нас, а междувременно се обадил в полицията. Не можехме да оставим бебето на улицата. Нямахме представа кои са родителите му. Погледнах детето и още тогава разбрах, че момиченцето ще остане с нас завинаги.

Изминаха десет минути. Почувствах остри болки в долната част на корема си. Съпругът ми веднага се обади на линейка. В този ден станахме родители на две деца.

Въпреки че осиновяването отне много време, то си заслужаваше. Биологичните родители на момиченцето така и не се появиха. Обичаме еднакво и двете деца и дори не усещаме, че едното от тях е наше, а другото е осиновено. Със съпруга ми никога не сме съжалявали за решението си. В края на краищата ние станахме щастливи родители, а това дете получи правото си на щастливо детство. Сега децата са на три години. Много от нашите приятели се интересуват как е възможно това. Отговаряме, че съм родила близнаци, и само най-близките знаят истината.

 

Може би е съвпадение, но дъщеря ми много прилича на съпруга ми, а синът ми – на мен. Често си мисля, че това може и да не се е случило. Ако съпругът ми не беше чул плача, щяхме ли да изпратим детето в сиропиталище? Страшно е да си представя, че това момиче можеше да не е нашата дъщеря. Мисля, че всички лоши неща са отминали и пред нас има само добро бъдеще.

 

Rate article
Тя носи едно бебе под сърцето си и става майка на две.