Тя ми каза да науча снаха си на уважение, но вместо това те решиха да се преместят в друг град и какво да правя сега?

Когато синът ми се ожени и доведе вкъщи снаха си, аз бях твърде щастлива, защото имаше достатъчно място, тристаен апартамент, а ако наемаха апартамент, щяха да спестяват за собствено жилище по-дълго и да спестяват малко пари у дома.

Въпреки че апартаментът е голям, той се оказа като ръкавица. Майка ми живее в едната стая, аз и съпругът ми – във втората, а младоженците – в третата.

Когато снаха ми работеше повече, почти не се засичахме с нея и имахме чудесни отношения, но след това работното ѝ време беше намалено. Все по-често готвехме заедно в кухнята и тя директно ми каза, че баба ми, моята майка, трябва да се върне в дома си, тъй като ако има къде да живее, няма защо да е под носа ми тук.

Отначало мълчах, като си мислех, че снаха ми ще разбере каква глупост е казала, но когато това се повтори, отговорих: “Майка ми е спокойна и подредена жена, тя все още знае как да се грижи за себе си, така че не пречи на никого тук!” Снаха ми само се ухили на отговора ми.

В един момент толкова ми беше писнало от хапливите забележки на снаха ми по адрес на майка ми, че реших да поговоря със сина си и му препоръчах да научи жена си на уважение, а ако не го направи, да ги остави да си наемат собствено жилище.

Седмица по-късно синът ми каза, че се местят в съседен град, защото там си е намерил изгодна работа.

Поздравих сина си, но нещо в сърцето ми потъваше, защото не исках да оставя детето си да замине, дори и толкова далече. Той веднага намекна, че го е направил и заради моите думи, затова си замълчах, но сега не знам какво да правя

Може би трябва да се обадя, да се извиня и да ги помоля да се върнат?

 

Rate article
Тя ми каза да науча снаха си на уважение, но вместо това те решиха да се преместят в друг град и какво да правя сега?