Тя дори не си спомня първото си дете, но взема второто си дете с лимузина от родилното отделение.

Докато с Вероника се прибирахме от училище, бившата ми свекърва ни настигна. За мен тя беше толкова нещастна, колкото и черна котка, препускаща през пътя.
– Марта, здравей! каза тя на мен, а на дъщеря ми Вероника : знаеш ли, че имаш по-малка сестра? Толкова малка! И колко е красива! Помоли майка си да се запознае с нея. Татко ти е толкова щастлив! Той мечтаеше да има дъщеря” – каза свекървата.

Дъщерята дори не си спомняше как изглежда баща ѝ. За каква малка сестра можеше да се говори? Тя едва разпознавала баба си, която също не проявявала желание да общува с внучката си.

– Ще ти се обадя, можеш ли да поздравиш баща си? Казвам ти, беше толкова красиво изписване от болницата. Една лимузина. Огромен букет от рози.
– Моля те, предай моите поздравления с думи. Бързаме – отвърнах аз.
– Нямам нужда от никаква сестра и не искам да се срещам с никого! – изкрещя дъщеря ми.

Успокоих я и отидохме да хапнем пица. Опитах се да отклоня мислите ѝ от тази тема, защото знаех, че съжалява. С Андрю се разведохме, когато дъщеря ми беше на два месеца. Отначало бившият ми съпруг се интересуваше от бебето , обаждаше се и идваше на гости, но после реши да не се занимава. Знаех, че той има друга жена, но това причина ли е да забравя за бебето?

Защо се разделихме? Той се напи и каза, че никога не е искал да има дете с мен. А след това хвърли дъщеря си на пода. Взех такси и отидох в болницата. Слава Богу, нищо не се случи , но осъзнах, че няма да бъда щастлива с този мъж. Най-хубавото беше, че исках да прекъсна бременността. Забременях на 20 години, мислех, че е твърде рано. Андрей беше против абортите и чакаше детето му да се роди.

Надявах се, че ще имаме силно, стабилно семейство. Оказа се обаче, че Андрей може само да лъже. Свекърва ми не се намеси в живота ни. Или по-скоро тя просто не се интересуваше нито от мен, нито от внучката ми.

След раждането целият ад се разрази. Вероника беше много тревожно дете и съпругът ми се дразнеше от плача ѝ. Той беше разочарован от бащинството. Да, така ми каза. След това се преместих при родителите си в провинцията. Трябваше да седя на гърба им – нямах друг избор.

Записах се да уча задочно, защото мечтаех за висше образование. Бившата ми свекърва живее в съседство с родителите ми. Тя минава покрай нас и дори не ни поздравява. Така минаха десет години. Единственото нещо, което баща ми направи за детето си, беше да плаща жалка издръжка.

Родителите ми не ме подкрепяха. Да, не ме изгониха от къщата, но психически ми беше трудно. Реших да променя нещо. Сега аз и дъщеря ми живеем в града. Имам приятел. Нещата с родителите ми се подобриха. Случайно се запознахме със свекърва ми.

Наранена съм, но не заради мен, а заради дъщеря ми. Андрей не ѝ се обади нито веднъж, за да отпразнува рождения ѝ ден, а доведе новата си съпруга с лимузина от родилния дом. Защо такава несправедливост? Как можеш да изхвърлиш едно дете от живота си и да живееш с друго? Сега и издръжката ще бъде намалена.

 

 

Rate article
Тя дори не си спомня първото си дете, но взема второто си дете с лимузина от родилното отделение.