Тя дойде при мен, за да ме помоли да живея, и си помисли, че съм забравила за обвиненията ѝ, когато бях бременна!

Тази история е написана от омъжена и богата жена със силен мъж до себе си, нейна опора. Но в по-младите си години аз все още бях онова невръстно момиче, което се влюби дълбоко в мой съученик.

С Алекс бяхме най-добри приятели още от началното училище, а след 7-и клас започнахме да се срещаме и родителите ми никога не възразиха, сякаш това беше училищно приятелство, прегръщахме се, нищо повече, но бяха разочаровани, когато им казах, че съм бременна в последната година.

Дълго време с Алекс се страхувахме да кажем на родителите си, опитвахме се да го скрием, но коремът ми вече беше започнал да се показва, така че един ден най-накрая им казах.

Майка ми веднага се обади на майката на гаджето ми и ѝ разказа всичко, а тя ѝ каза, че може би все още не е неин внук, имало няколко души, от които съм могла да забременея… Най-лошото беше, че Алекс не каза и дума, че е сигурен, че това е неговото дете

Когато поговорих с него за това, той каза, че наистина трябва да направим ДНК тест. Бях толкова обидена от това, че веднага скъсах с него.

След раждането на детето ми животът ми се преобърна с главата надолу. Завърших по-късно от съучениците си, веднага си потърсих работа, а майка ми и баща ми ми помагаха, доколкото можеха.

Нещата се влошиха още повече, когато на рождения ден на дъщеря ми, на 1 септември, родителите ми отидоха да ѝ купят подарък и загинаха в автомобилна катастрофа. И на двамата ни отне много време да се възстановим от тази трагедия, но едва тогава осъзнах колко ценно е, че я имам, иначе нямаше да знам какво не е наред с мен,

Няколко години по-късно започнах да се срещам с Франк, той започна работа в нашата компания, бързо намери общ език с дъщеря ми и не се интересуваше какво казват хората. Доста бързо се оженихме и започнахме да живеем заедно.

Знаех много за Алекс, той остана в нашето село, но доведе жена си тук. И честно казано, радвам се, че съдбата го наказа, защото тя го контролира като марионетка, а той няма право да каже и дума. Наскоро този негодник изгони майката на Алекс от къщата и й каза да живее на друго място и тогава тя дойде при мен.

Минаха трийсет години, откакто не ме подкрепяше, но аз все още не съм я забравил, въпреки че съм ѝ простил.

– “Знаеш, че винаги съм се отнасяла добре с теб, но някак си Алекс ме убеди, че момичето не е негово, а сега виждам, че е негово копие!” – започна дългия си монолог жената, а после ме постави пред свършен факт, че сега ще живее с нас, защото е баба на дъщеря ми и трябва да се грижа за нея.

Тези глупави оправдания, никакви извинения, а тя си мисли, че ще я поканя да живее в дома ми? Дъщеря ѝ ще я изгони, когато види опечалената си баба, която я избягва от 20 години!

Казах ѝ да си търси място за живеене другаде, защото нашата къща не е гостоприемна за такива гости.

 

 

Rate article
Тя дойде при мен, за да ме помоли да живея, и си помисли, че съм забравила за обвиненията ѝ, когато бях бременна!