Тъй като винаги са ми казвали, че е по-добре да избягвам финансови отношения с роднини, не последвах този съвет и ето какво се случи.

Както знаете, децата растат бързо и аз не забелязах как бебето ми вече тупаше с крачета и тичаше да посрещне баща си от работа. Осигурявахме му всичко необходимо, а понякога купувахме необяснимо скъпи неща. Например количката, която му купихме. Тя беше функционална, с подвижна люлка и компактна, а аз търсех такава, която да се побира удобно в колата. Тя ни послужи само няколко месеца. Тъй като се отнасях с внимание към нея, реших да я продам на специален уебсайт.

Веднага след като публикувах обявата за количката, ми се обади едно много мило младо момиче. Тя хареса цената, която бях посочил, и искаше да се срещне с мен, за да види продукта лично. Съгласих се на срещата. Освен това реших да продам количката на половин цена, за да стане всичко по-бързо и по-лесно. Дадох й адреса и два часа по-късно това момиче пристигна в дома ни.

Когато отворих вратата, пред мен стоеше племенницата ми. Бях много щастлива, защото отдавна не бяхме разговаряли и имахме своите недоразумения, а ето че се срещнахме случайно. Направих кафе и започнахме да си говорим за нейния живот, за това как тя и съпругът ѝ наскоро са станали родители. Тъй като обаче били все още млади и току-що завършили университет, трябвало да спестяват много, за да осигурят подобаващо детето си    .

след задушевния разговор отидохме да разгледаме количката и племенницата ми беше във възторг. Тъй като не бяхме непознати един на друг, й казах, че ще намаля цената, за да може да я купи на достъпна цена. Тя трябваше да вземе количката след два дни. Затова приготвих вкусна вечеря и я чакахме със съпругата ми. Прекарахме една приятна семейна вечер, спомняйки си за старите времена и прекарвайки добре времето си заедно     .

Но когато дойде време да сключим сделката, племенницата ми каза, че ще е редно да дам количката безплатно, т.е. да я направя подарък на дъщеря ми. Отказах и казах, че не мога да дам такъв скъп подарък. Тя се обиди, нарече ме скъперник и недостоен, рязко излезе и затръшна вратата след себе си. След това разпространи сред роднините ни историята за това как съм отказала да ѝ помогна със значителна сума пари за детето ѝ и като по чудо всички бяха на нейна страна. Тази ситуация ми показа от първа ръка, че не си струва да поддържам финансови отношения с роднините.

 

Rate article
Тъй като винаги са ми казвали, че е по-добре да избягвам финансови отношения с роднини, не последвах този съвет и ето какво се случи.