Тина буквално побледня от видяното, попита внучката си откъде има тези листа, а внучката ѝ отговори, че ги е намерила в малка кутия.

Тина е възрастна жена. Тя не е като другите баби, всяко момиче би ѝ завидяло. Денят на Тина е насрочен по часове, тя е активистка в живота.

Тина е вдовица, живее сама със спомените за съпруга си в просторния си двустаен апартамент. Жената има син Джереми, който живее отделно от майка си, той си има свое семейство. Синът и семейството му често посещават майка си, като оставят децата при баба им за известно време. Тина много обича сина си и внуците си, но отношенията със снаха ѝ не се получават.

Лиза, съпругата на Джереми, е много избухлива по природа. Снахата постоянно оглежда апартамента на свекърва си, като винаги я убеждава да продаде апартамента и да им купи по-добра къща, на което Тина отказва. Ето защо връзката им не се получава.

В петък вечерта Джереми и Лиза водят децата в дома на Тина и остават за чай. Децата играеха в стаята, докато възрастните седяха в кухнята. Джереми се притесняваше дали майка му ще може да седи с децата, дали това няма да е прекалено много за нея. Тина отговори, че не ѝ е трудно, на което Лиза изхвръкна и стана от масата под претекст да види какво правят децата. Джереми веднага забеляза разстроеното лице на майка си. Момчето се извини за лошия тон на Лиза, а Тина успокои сина си, като каза, че не е обидена на снаха си.

Децата си тръгнаха. Съботата беше забавна. Вечерта Тина взе една книга и децата седнаха да рисуват. Жената задряма поради умора, но изведнъж внучката ѝ я събуди. Тя я събудила, за да ѝ покаже нарисуваната от нея картина. Но Тина буквално пребледняла от това, което видяла, попитала внучката си откъде е взела тези листа, а внучката отговорила, че ги е намерила в една малка кутия.

Оказало се, че това не са просто листа, а писма от покойния съпруг на Тина. Жената ясно си спомняла, че криела кутията и децата не можели да я вземат, постоянно си мислела, че това е дело на снаха ѝ. Скоро истината излезе наяве, Лиза наистина го е направила. Джереми беше бесен от тази новина. Майка му се разстрои, но скоро се размърда и със смях си припомни историята, като каза, че тези листа сега са й двойно по-ценни.

 

Rate article
Тина буквално побледня от видяното, попита внучката си откъде има тези листа, а внучката ѝ отговори, че ги е намерила в малка кутия.