Ти си само съпруга, а тя е майка на детето ми!” – Наскоро чух от съпруга си

Наистина искам да споделя моята история. Много съм объркана, кой от нас греши и на кого си струва да се вярва. Може би ще успеете да погледнете отстрани и да ми дадете добър съвет.

Ние сме женени от две години. И през цялото това време той общува с бившата си съпруга.

Когато се оженихме, те бяха разведени от една година. Аз знаех за това. Знаех също, че имат общо дете. Сега момичето ходи в четвърти клас. И никога не съм му пречила да общува със собственото си дете. Напротив, смятах, че това е правилната позиция и е необходимо да общува с дъщерята.

Самата аз неведнъж съм ходила с тях през почивните дни, за да взема дъщеря си от майка ѝ. И тогава съпругът ми започна да го използва като чудесно извинение.

Все още нямаме собствени деца. Въпреки че планираме да го направим. Имам известни опасения, че съпругът ми ще ги обича по-малко, отколкото дъщеря ми от първия брак. Той е много прям човек. И неведнъж е казвал, че го измъчва чувството за вина пред детето.

Съпругът ми винаги ходи на всички родителски срещи и съвещания с бившата си съпруга. Мисля, че някои хора дори не подозират, че са разведени.

Той също така често се обажда на бившата си съпруга. Говори с часове. Пише писма. Често се отбива при нея след работа. Все още го виждам в дома ни по-рядко, отколкото виждам първата си съпруга в апартамента си.

Имам чувството, че бившият съпруг докладва всяка наша стъпка. Това не ми харесва. Детето ще си е дете, но ми се струва, че това е малко прекалено. Любимият ми се е устроил добре – той живее за две семейства.

Разказвала съм му за това неведнъж. Опитах се да разреша ситуацията по мирен начин. Той само се шегуваше. Казва, че прави всичко това само заради детето. Въпреки че прекрасно вижда колко много ме дразни това поведение.

Наскоро се скарахме и съпругът ми каза това. Аз съм само негова съпруга, каза той, но бившата му съпруга е майка на детето му и той не може просто да прекъсне контактите си с нея. Това не ме успокои. Само ме накара да се ядосам още повече. Голяма част от парите от семейния бюджет отиват за първото семейство. В допълнение към издръжката любимият ми плаща за всички капризи на момичетата си. А на мен не ми остава нищо.

Защо?

Защото все още не съм му родила дете? Значи не заслужавам вниманието му? Това е абсурдно!

Бившата му сама подаде молба за развод. Спомням си как свекърва ми разказваше с какви скандали го е изгонила от апартамента. Какъв лош човек го наричала. И какво се е променило сега? Защо тя все още общува с него и приема финансова помощ? Чудесно е да получаваш пари и да не си домакиня в замяна. Но по някаква причина аз не мога да го направя. Трябва да му пера дрехите, да готвя и да чистя къщата.

Накратко, чувствам се излишна в този триъгълник. Защо беше необходимо да се развежда и да ме притеснява?

Сега подозирам всички. Мисля, че бившият ми съпруг иска да си върне съпруга ми. Осъзнала е кого е изгубила и сега подвива опашка пред него.

Може би просто трябва да си събера багажа и да си тръгна. За да не преча на семейното им щастие? И всичко щеше да е наред, ако не бях разбрала, че съм бременна. Това се случи преди няколко дни. Не знам дали трябва да кажа на съпруга си. И съм объркана. Може би можете да дадете някакъв съвет? Какво трябва да направя?

Rate article
Ти си само съпруга, а тя е майка на детето ми!” – Наскоро чух от съпруга си