“Ти само й помогни, а аз ще гледам децата”. – каза свекърва ми

От четири години съм в отпуск за отглеждане на дете. Случи се така, че между децата има малка възрастова разлика, така че изпълнявам майчинския си дълг. Съпругът ми работи на две места, а аз имам апартамент, така че се справяме.

– Какво сте постигнали на 25-годишна възраст? Първо трябваше да изградиш кариера, също като дъщеря ми – каза свекърва ми.

Свекърва ми наистина не бързаше да се омъжва, тя има амбиция. Младостта и красотата са на първо място при Юлия, така че загърбването на красотата в името на децата няма как да се случи. Но това е неин избор, а аз направих своя преди пет години. Между другото, досега кариерата ѝ не е била кой знае колко успешна.

Свекърва ми не си губи времето – пътува, почива си. Преди месец тя дойде при мен с една молба. Директорът ѝ излиза в отпуск по майчинство и търсят служител, който да я замести. Който напише най-добрия проект, ще получи позицията. Джулия не беше много запозната с компютрите, така че със сигурност нямаше да може да се справи сама.

Свекърва ми също започна да оказва натиск върху мен. Не разбирах как трябваше да се грижа за проекта и за децата. Но майката на съпруга ми обеща да се погрижи за всички домакински задължения, ако помогна на дъщеря ѝ. Аз се съгласих.

– Не мога да взема внуците си със себе си, трябва да остана вкъщи. Имам да правя много консерви, ще се справите някак без мен – обади се на следващия ден роднината.

Снаха ми също не ме посети. Опитах се да работя през нощта, но, разбира се, бях изтощена. Исках да помагам на Юлия, но нямах време, защото никой не се грижеше за децата ми през цялото време.

– Защо проектът не е готов? В края на краищата ти обеща! – Свекърва ми започна да крещи.
– И ти, и майка ти обещахте да се грижите за децата ми. Аз нямах време да работя.

Джулия изпадна в ярост и каза, че ще го направи сама. Разбира се, тя не направи нищо, защото мързелът е по-силен от нея, така че не си намери нова работа. Както и да е, избраха един мъж.

– Ти си глупава и ревнива, затова изложи дъщеря ми.

Не съм обяснила нищо на никого. Най-важното е, че съпругът ми разбра всичко, той ми забрани изобщо да контактувам със сестра му. Остави я да се справи сама. Да е свободна и независима.

 

Rate article
“Ти само й помогни, а аз ще гледам децата”. – каза свекърва ми