Тези, които държим близо до сърцето си, могат внезапно да разкрият истинската си същност.

Наскоро си купих апартамент и нямах търпение да споделя тази добра новина със семейството си – родителите и сестра ми. Реакцията им обаче ме изненада.

Жилищата в града могат да бъдат доста скъпи, така че щяха да ми трябват още няколко години, за да спестя цялата сума. Уморен да се местя от място на място и да се разправям с непредсказуеми наемодатели, реших да действам и изтеглих кредит, за да си купя собствен апартамент. Имах първоначална вноска и можех да си позволя кредита, но за съжаление това означаваше, че няма да мога да издържам семейството си толкова щедро, колкото преди.

В продължение на почти пет години плащах изцяло университетските такси на сестра ми и й изпращах джобни пари без никакви задължения. Правех това от любов и от убеждението, че семейството трябва да се подкрепя взаимно.

Когато поканих родителите и сестра си в новия си дом, те не обърнаха особено внимание, мислейки, че това е просто поредният апартамент под наем. Но когато им казах, че това е мой собствен имот, липсата на радост и поздравленията им ме изненадаха.

Когато им съобщих за намаляването на финансовата ми подкрепа, те реагираха гневно и превърнаха това в огромен скандал. Обвиниха ме в егоизъм, твърдейки, че моите действия са провалили плановете им. Майка ми изрази разочарованието си, че сега ще трябва да похарчат спестените пари за образованието на сестра ми. Междувременно сестра ми поиска да изпълня обещанието си да ѝ купя нов телефон, въпреки сегашното си положение. В този момент си спомних, че те ме посещаваха или се свързваха с мен само когато имаха нужда от нещо, като винаги искаха пари, без да се интересуват от моето благополучие или желания.

Докато седях така, не изпитвах негодувание, а по-скоро изумление. Чудех се кога са започнали да гледат на мен не като на любим член на семейството, а като на банкомат. Чудех се дали винаги е било така. Изпитвах смесени чувства и се чудех за истинската същност на нашите отношения.

 

Rate article
Тези, които държим близо до сърцето си, могат внезапно да разкрият истинската си същност.