Те не искат да отидат на сватбата на сестра си и не искат да познават майка си, защото не съм им дала същата сума пари!

Изминаха петнадесет години, откакто реших да отида да работя в Италия. Разбира се, не го направих заради сладкия живот. Съпругът ми обичаше да пие, затова имаше болен черен дроб и почина на много млада възраст, нямаше още 40 години.

Положението ми беше много трудно. Останах с четири деца. Нямаше кой да ми помогне. Е, почти. Бях сираче, а родителите на съпруга ми починаха малко преди той да почине. Единственото друго семейство, което имах, беше баба ми, която по това време беше на 65 години. За съжаление, нямаше друг изход. Оставих децата си при баба и отидох да печеля пари.

През следващите десет години баба ми отгледа добре децата ми, а аз се прибирах у дома на всеки 2-3 години, за да не губя пари. Когато баба ми почина, най-голямата дъщеря, която по това време беше на 27 години, пое възпитанието. Тя се грижеше за две по-малки сестри, на 20 и 18 години, и за един син, на 16 години.

“Имах голям късмет с Ребека, най-голямата ми дъщеря. Тя много се стараеше да ми помага и все повтаряше, че ще се омъжи, когато брат ѝ и сестрите ѝ си стъпят на краката. Но след това всичко се промени. По-малката ми дъщеря се влюби и ми каза, че ще се омъжва.

Отидох на сватбата ѝ и бях приятно изненадана да разбера, че тя и съпругът ѝ са платили всичко с помощта на Ребека. След това по-голямата й дъщеря ми даде пари за подарък, които беше спестила от парите, които й бях изпратила, защото се оказа, че тя е спестила по-голямата част от тях.

Самата аз им дадох значителна сума за сватбата им, което Ребека не очакваше, защото не знаеше, че от всяка заплата съм спестявала по една малка сума за такова събитие!

След това се омъжи и втората ми най-малка дъщеря, която вече работеше и с моята малка помощ успя да си купи собствена къща!

Най-голямата ми дъщеря се омъжи последна. Съпругът ѝ не беше от богато семейство, както по-младите, така че те изкарваха всичко сами. Преди сватбата решиха да си купят къща и тогава се сетих, че дъщеря ми ми каза, че има значителна сума пари в банката, която спестява всеки месец. По-късно и аз започнах да изпращам пари там и се натрупа много прилична сума. Тогава реших, че тя трябва да отиде при най-голямата ми дъщеря, защото тя дълги години отглеждаше по-малките, даваше им парите си и никога не съжаляваше за нищо. Още същия ден прехвърлих цялата сума на нейно име. Мислех, че другите деца ще ме разберат, защото сестра им беше направила толкова много за тях, но те започнаха да ми се карат и да изискват да им дам определена сума или да я разделя между тях, сякаш това беше несправедливо.

Те обясняваха това си поведение с това, че по-голямата им сестра често не им позволявала да харчат парите, които им изпращах, за това, което искат. Бях много възмутена от това, защото знам колко много е работила тя. Казах на децата си, че това е мое решение и няма да го обсъждам, а ако искат пари, нека си ги изкарат.

Отлично знам, че по-голямата ми дъщеря им даваше пари за джобни, и то не малко, и постоянно се ограничаваше, въпреки че можеше да живее на воля, както правеха другите деца.

По-малките ми дъщери и синът ми казаха, че ако не променя решението си, няма да искат да виждат мен или по-голямата ми сестра. И няма да дойдат на сватбата ѝ. Не знам какво да правя, защото все още съм убедена, че решението ми е правилно, но не искам и да се карам с другите деца.

Какво бихте ме посъветвали да направя, ако бяхте на мое място?

 

Rate article
Те не искат да отидат на сватбата на сестра си и не искат да познават майка си, защото не съм им дала същата сума пари!