Те имат не само къща, но и четири апартамента, представяте ли си?! И всичко ще отиде при по-малкия брат!

– Те имат не само селска къща, но и четири апартамента, можете ли да си представите?! – 40-годишна жена се оплаква от родителите на съпруга си – И всичко отива при по-малкия брат!

– Защо решиха така?” – пита изненадано приятелката ѝ.

А аз откъде знам? Човекът е свободен, живее в тристаен апартамент в столицата, но има още един двустаен и два по-малки апартамента в други градове. Има триетажна вила извън града. Оказва се, че това не е достатъчно за него. А съпругът ми е с празни ръце.

Двамата са заедно от 13 години. Имат двама сина. Единият е на 7 години, а другият – на 11. Жената винаги не се е разбирала със свекъра и свекървата, защото от самото начало те се опитват да се намесват в личния им живот и да ги учат как да живеят правилно. Не стига, че майката на съпруга ѝ критикувала нейните специалности, но и изисквала да се обади на майка си.

– Аз си имам собствена майка. Нямам нужда от друга – рязко отвърна снахата.

Но истинските трудности започнали след раждането на първия син. Свекървата започнала да я посещава без предупреждение. Но жената не издържала и просто игнорирала обажданията и почукванията на жената на вратата. В крайна сметка жената разбрала всичко и престанала да се рови в живота им.

Жената успяла да се справи с децата. Понякога й помагала втората баба на майка й.

Синовете пораснали и напълно престанали да общуват с майката на съпруга ѝ.

Родителите на съпруга били заможни хора. Те имали възможност да пътуват много, да ходят на театрални представления и вечери с приятели в ресторант. Те рядко поддържали връзка с двойката.

И изведнъж научават за решението им да дадат всичко на по-малкия си син. Жената решила да не мълчи и се обадила на свекърва си, за да разбере какво става.

– И какво си помислихте вие? Тя не ни позволи да общуваме с внуците ѝ и отвърна сина си от нас. Но момчето не е забравило за нас! Той ще ни се обажда и ще ни посещава! Така че всичко е справедливо.

Съгласни ли сте с решението на родителите си?

 

Rate article
Те имат не само къща, но и четири апартамента, представяте ли си?! И всичко ще отиде при по-малкия брат!