“Татко, толкова ли ти омръзна да ме чакаш, че ме заведе в съда?” Бащата дава на дъщеря си отговор, който я шокира

на четиригодишна възраст Мелиса осиротява, спомените ѝ за майка ѝ изчезват заради трагичен инцидент с колата на съседа. Баща ѝ посвещава живота си на отглеждането ѝ, но се сблъсква с трудно и изтощително съществуване, което го състарява преждевременно. Въпреки всичко, което баща ѝ ѝ е дал, Мелиса почти никога не посещава баща си, а след като се омъжва, се съсредоточава върху собствения си живот, като само от време на време се свързва с него. Тя работела много, затова прехвърлила отговорността за изпращането на пари за баща си на съпруга си. Съпругът ѝ обаче не одобрявал харченето на пари за човек, когото смятал за недостоен   .

Без да знае за трудностите на дъщеря си, бащата на Мелиса се надявал, че тя ще му осигури подкрепа в напреднала възраст, но вместо това един съсед я посъветвал да я съди за издръжка. В съда срещата им беше емоционална и Мелиса постави под въпрос мотивите на баща си да я съди    .

“Татко, наистина ли нямаше търпение да ме видиш, че трябваше да ме влачиш в съда?” Мелиса попита със сълзи в очите.

“Мелиса, не можех да си позволя дори да купя хляб за два дни. Надявах се, че ще изпълниш обещанията си. Може би съм те възпитал погрешно…” – отвърна баща ѝ с тъга.

“Ти знаеше, че работя. Освен това съпругът ми ти изпращаше пари и ти купуваше храна. Престани да ме манипулираш”, отвърна Мелиса, а съпругът ѝ я защити.

Спорът продължил, докато бащата направил решително разкритие. Той се обърна към дъщеря си и по лицето му се стичаха сълзи. “Имам да ти кажа нещо важно”, каза бащата.

Дъщерята се обърнала да слуша и бащата започнал да ѝ разказва за един ден, когато майка ѝ все още била жива. Той разказа как един ден майка ѝ намерила в двора кутия с малко момиченце. Майка ѝ била намерила детето близо до контейнерите за боклук и решила да го отгледа като своя дъщеря – и това момиченце се казвало Мелиса. Обзета от емоции, Мелиса започнала да моли баща си за прошка и в този момент той се отказал от иска.

По време на последвалия разговор Мелиса научила, че съпругът ѝ никога не е посещавал баща ѝ и че парите им са били харчени безразсъдно. Изпитвайки болка и съжаление за изгубените години, тя решава да напусне съпруга си и да се премести при баща си. Заедно те намират щастие и утеха в повторното си събиране.

 

Rate article
“Татко, толкова ли ти омръзна да ме чакаш, че ме заведе в съда?” Бащата дава на дъщеря си отговор, който я шокира