– Така ли говорите? Няма да има сватба! Майка ми беше права, като каза, че ти не си подходящият мъж за мен!” – ми каза бившият ми годеник.

След две години запознанства Робърт ми предложи брак. Планирахме да направим малка сватба за близки роднини и приятели. Решихме се на ноември. Започнахме да се подготвяме.

Преди няколко дни бъдещата ми свекърва ми дойде на гости. Тя огледа апартамента във всички краища. И тогава каза, че трябва да говори с мен.

– Джулия, най-малката ми дъщеря, е без работа. Тя се побърква вкъщи. Трябва да й уредиш работа някъде във вашата фирма. В края на краищата ти си шефът. Там ще сключиш бърза сделка – каза тя безцеремонно.

Да, всъщност аз съм директор на една голяма фирма. И дори в момента набираме нови служители. Но аз видях по-малката сестра на Робърт. И знам със сигурност – тя не е подходяща за нас. Това и казах:

– Съжалявам, но не мога да я взема. Образованието ѝ не е това, от което имаме нужда, а желанието ѝ за работа не е достатъчно.

Бъдещата свекърва се обиди от откровеността ми и се прибра вкъщи.

Робърт се прибра вечерта. Седнахме да вечеряме.

– Майка ти дойде – започнах разговора аз.

– Да, тя каза, че ще се отбие. Сигурно е искала да поговорим за сватбата или нещо друго.

– Не лъжи. Знаеш за какво е дошла.

– Ами да, общо взето, – той се измъкна от отговора.

– Искаше да намеря работа на сестра ти.

– Има ли някакъв проблем с това? В края на краищата това е едно бъдещо семейство… А ти толкова много разстрои майка ми…

Спорихме дълго време. Обясних на Робърт, че не искам да съвместявам работата и личното. Тези неща трябва да бъдат разделени. В края на краищата, ако сестра му беше уволнена (а аз съм 100% сигурна в това), свекърва ми щеше да се възмути още повече от мен. Така или иначе аз щях да съм последната в тази ситуация.

– Значи сте говорили по този начин? Няма да има сватба! Майка ми беше права, като каза, че не си подходящ за мен!” – ми каза бившият младоженец.

С тези думи той грабна телефона, облече якето и избяга навън.

Беше ми трудно да повярвам, че Робърт може да се държи по този начин. Мислех, че той е възрастен разумен мъж. И ето…

На следващия ден той дойде да си вземе нещата и ми съобщи, че е отменил резервацията за ресторанта, в който щяхме да празнуваме сватбата си.

Е, може би е за добро!

Смятате ли, че е необходимо да се разделят служебните отношения от семейните? Трябваше ли Джулия да даде шанс на сестрата на младоженеца?

 

Rate article
– Така ли говорите? Няма да има сватба! Майка ми беше права, като каза, че ти не си подходящият мъж за мен!” – ми каза бившият ми годеник.