Така че сега всички жени, които са родили повече от три деца, трябва да получат 50% отстъпка от цената на всичко? Държавата вече им помага, плаща им, а аз не съм държавно предприятие, за да им помагам!

Реших да продам наследството от родителите си, тяхната къща. Намираше се недалеч от града, къщата беше уютна, голяма, имаше и много земя, но децата ми растяха и се нуждаеха от образование и собствено жилище, затова трябваше да я продам.

Миналата година, през пролетта, реших да продам къщата. Веднага се свързах с един мой добър приятел, той беше добре запознат с цените на недвижимите имоти, защото се занимаваше с това, така че огледа къщата и помогна да се определи цената. Решихме да не я надценяваме, напротив, дори малко я занижихме, защото селото е малко отдалечено от града и за мен беше важно да я продам бързо, защото синът ми щеше да учи през лятото, а той искаше да учи медицина.

На следващия ден вече разговарях с първия си потенциален клиент, който ме изненада приятно. Тя ми зададе конкретни въпроси, говореше ми учтиво, а в края на разговора ме побутна.

– “Цената ви тук е малко… висока… Може ли да я намалите?

– “Е, мога да сваля една-двеста долара, но не повече, цената и без това е ниска!” Отговорих изненадано.

– “Не, бих искала да я намалите наполовина!” – отвърна тя.

Не се съгласих с това и повторих предишните си думи. Бях изненадан от тази жена, защото цената беше най-ниската на пазара, а и аз не исках да давам къщата на безценица!

На следващия ден тя ми се обади отново, като си мислех, че е обмислила предложението ми и ще се съгласи, но вместо това започна да ми разказва за проблемите си. Оказа се, че е майка на много деца, които се нуждаят от помощ, а аз трябваше да я окажа, защото все пак имаха нужда от пари, за да облекат и нахранят децата си! Едно нещо, което изобщо не разбирам, е защо тя се обажда да купи къща, за която няма пари. Това е все едно да си купиш цяла кошница с хранителни продукти в супермаркета и да кажеш на касиера, че трябва да й направи 50 % отстъпка, защото има малки деца, които я чакат вкъщи.

След този разговор бях край себе си от гняв! Значи сега на всички жени, които са родили повече от три деца, трябва да се дава 50 % отстъпка за всичко? Държавата и без това им помага, плаща им, а аз не съм държавно предприятие, за да помагам на бедните или на многодетните… Трябва ли да си изкарвам хляба с децата си, за да накарам някой друг да живее по-добре?

Спомних си една история, която жена ми разказа наскоро. Тя работи в салон за красота, където прави маникюр. Имала нова клиентка, по-възрастна жена, на около 50 години, която избирала най-добрите и най-скъпите неща за себе си и когато цялата работа била свършена, поискала цената да бъде намалена наполовина, защото била майка на пет деца и трябвало да бъде уважавана. Целият козметичен салон беше шокиран от този скандал, затова администраторът я пусна с безплатен маникюр, но номерът ѝ беше блокиран, за да не си запише друго посещение, не дай си Боже.

Сега гледам на собствената си ситуация и на тази, която се случи на съпругата ми, и си мисля, че често такива многодетни майки са истински манипулаторки. Изглежда, че те раждат повече деца само за да получат отстъпки навсякъде, и защо е така? Ако можеш да дадеш нещо на децата си, тогава раждай, а ако не можеш, тогава не искай помощ от другите.

Какво мислите за това?

 

Rate article
Така че сега всички жени, които са родили повече от три деца, трябва да получат 50% отстъпка от цената на всичко? Държавата вече им помага, плаща им, а аз не съм държавно предприятие, за да им помагам!