– Taigi pagaminkite jai firminius barščius ir kaskart jais ją maitinkite!

Mano draugė Linda jau metus yra ištekėjusi. Ji ir Markas gyvena atskirai nuo jos tėvų. Tačiau jos uošvė dažnai atvyksta jos patikrinti. Ir viskas būtų gerai, jei uošvė ir pamotė nesusidurtų virtuvėje dėl geriausios virėjos titulo.

Linda piktinasi, kad jos uošvė niekada nevalgo nieko, ko ji neruošia, ir susiraukusi išmeta iš lėkštės į šiukšliadėžę.

Vis dėlto Linda yra labai gera kulinarė. Ji puikiai skanauja ir visada stengiasi pagaminti ką nors naujo, kad įtiktų savo vyrui. O kai atvažiuoja mano uošvė, taip ir nesitraukia nuo viryklės, tikėdamasi, kad dabar kaip tik kuo nors nustebins.

Močiutė kiekvieną kartą, kai Linda priešais save pastato lėkštę su kitu savo kulinariniu šedevru, pradeda tą pačią kalbą. Apie tai, kad sušiai, suktinukai, gazpačo, krevetės meksikietiškame padaže ir rukolos salotos nėra maistas. Ypač ne vyrui.

Ji kelias dienas gamindavo barščius ir savaitę kepdavo kotletus.
– Tai yra tikras ir sotus maistas, mokė savo dukrytę jos uošvė.
– Na, padaryk jai savo firminius barščius ir jais maitink ją kaskart, kai tik ji ateina, – pasakiau juokdamasi draugei.

Markui tai nepatinka. Jam užteko barščių ir kotletų šimtui metų. Ir dabar jis mielai bėga prie stalo žinodamas, kad jo laukia kažkas naujo, o ne mamos barščiai.

O mano uošvė po vaikų apsilankymo, sėdėdama ant suoliuko prie namo, piktinosi kaimynėmis. Kad jos vargšas sūnus gyvena alkanas. Be motinos barščių jis visas išglebęs.

– Ir tapo mada restoranuose užsisakyti barščių. Moteris piktinosi.
– Kas ten sveiko? Tik žalos tose picose ir mėsainiuose.

Vieną dieną ji net užrašė savo dukrytę į maisto gaminimo kursus ir sumokėjo už mokymus, kaip gimtadienio dovaną. Tegul eina mokytis gaminti normalų maistą. Bet ne, ji nuėjo ir persikėlė į geriausių pyragų ir desertų iš viso pasaulio kursus.

– Kam žmogui tie visi eklerai ir tartaletės?

Vyrui reikia mėsos ir tinkamos sriubos, kurioje plaukiotų bulvės ir makaronai, ir pageidautina, kad ji būtų tirštesnė. Žmogaus maistas. O ne kokios nors špinatų košės ar pomidorų pastos su neištariamais užsienietiškais pavadinimais.

Taigi barščių ir sušių karas tęsiasi jau metus. Markas juokiasi ir sako, kad bus geriau, tiesiog jo mama pavydi sūnui.

Ar manote, kad bus geriau? O gal barščiai nugalės?

 

 

Rate article
– Taigi pagaminkite jai firminius barščius ir kaskart jais ją maitinkite!