– Taigi, kaip jūs gyvenate su mano vaiko tėvu, mano Matu? – paklausė manęs klasiokė Tina.

Su Tina draugavau nuo pat vaikystės. Gyvenome mažame miestelyje ir mokėmės toje pačioje mokykloje. Tačiau jau paauglystėje ėmėme tolti viena nuo kitos, net vaikščiodavome į skirtingas grupes. Anksčiau visuomet viskuo dalydavomės, o aštuntoje klasėje daugiausia tik pasisveikindavome ir kartu sukčiaudavome ruošdamos namų darbus.

9-oje klasėje visi sužinojo, kad Tina nėščia. Aš, žinoma, bandžiau sužinoti, nuo ko, bet sena draugė atsisakė man pasakyti. Kai ji buvo penktą mėnesį nėščia, jos šeima persikėlė į kitą miestą. Ten ji pagimdė, baigė vakarinę mokyklą ir įstojo į technikos koledžą. Po to su ja daugiau nebekalbėjau. Bandžiau palaikyti ryšį, bet ji aiškiai leido suprasti, kad nenori bendrauti.

O mano gyvenimas nestovėjo vietoje. Baigiau mokyklą ir persikėliau į sostinę. Ten studijavau universitete ir namo grįždavau tik per atostogas. Taip vieną dieną sutikau Kristianą. Jis visada buvo laikomas gražiausiu vaikinu mūsų miestelyje, ir, atvirai kalbant, man jis patiko jau nuo vidurinės mokyklos laikų, bet buvau dar vaikas, o jis buvo trejais metais už mane vyresnis.

Taigi jis ėmė mane vilioti. Žinoma, negalėjau patikėti savo laime, bet apsimečiau, lyg man tai nerūpėtų. Taigi pradėjome susitikinėti, o vėliau susituokėme. Buvome susituokę beveik penkerius metus. Neseniai važiavome aplankyti jo tėvų ir gimtojoje gatvėje sutikau savo buvusią merginą. Apsidžiaugiau ją pamatęs ir pasisveikinau, o ji tiesiog prabilo:

– Kaipgi tu gyveni su mano kūdikio tėvu, mano Matu?

Buvau apstulbusi dėl tokio klausimo ir net nežinojau, ką ji turi omenyje. Paaiškėjo, kad Tina pastojo nuo Kristiano devintoje klasėje. Tai įvyko gana keistai, po diskotekos, kurioje penkiolikmetei merginai visai nederėjo būti.

Kristianas turėjo gana pasiturinčius tėvus, bet nenorėjo tuoktis, todėl jų tėvai susitarė, kad niekas nesužinos, kas yra vaiko tėvas. Už tai jie turėjo sumokėti solidžią pinigų sumą. Tina nusprendė pati susilaukti kūdikio, o tėvai ją palaikė.

Pasakiau jai, kad mes turime nuostabią šeimą ir kad ši situacija neturi nieko bendra su manimi. Man buvo sunku suvirškinti tai, ką išgirdau, todėl nusprendžiau apie tai pasikalbėti su vyru tik kitą dieną. Kalbėjau ramiai, be kaltinimų, ir jis man viską papasakojo.

Paaiškėjo, kad jis buvo girtas ir niekada nenorėjo susitikti su Tina. Po to jis daugiau niekada jos nematė. Su sūnumi jis nebendrauja, nes jie iš karto dėl to susitarė. Žinoma, jis galvojo apie sūnų ir norėjo jį pamatyti, bet niekada neturėjo tokios galimybės.

Išklausiau jį ir pasakiau, kad nuo šiol jis turėtų padėti Tinai finansiškai ir retkarčiais pasimatyti su sūnumi, jei ji neprieštarauja. Nuo to laiko Kristianas reguliariai siunčia jiems tam tikrą sumą, o kartais kelioms dienoms pasiimame Matą pas save į namus, kad jis galėtų pažaisti su mūsų Mila ir pabūti su tėčiu.

Ką darytumėte, jei būtumėte mano vietoje?

 

 

Rate article
– Taigi, kaip jūs gyvenate su mano vaiko tėvu, mano Matu? – paklausė manęs klasiokė Tina.