– Съжалявам! – казва майката, която изоставя дъщеря си преди 17 години

Джулия се събуди, отново сънуваше нещо лошо и така е вече цяла седмица. Точно преди 7 дни биологичната майка на Ани се появила и внезапно решила да се грижи за дъщеря си. Последният път, когато тя и дъщеря ѝ са се виждали, е бил преди 17 години.

Ани, ти си секси. Нека да ти измерим температурата – каза Джулия.

През всичките тези години тя беше отглеждала момичето сама. Не искаше майка ѝ да се появи и да ѝ отнеме детето. Спомените се върнаха. Анна беше внучка на сестра ѝ. Когато сестра ѝ почина, тя започна да я отглежда. Джулия и сестра ѝ бяха много близки, дори и след брака си не загубиха връзка.

Сестрата на Джулия беше останала сама с дъщеря си. Съпругът ѝ я беше напуснал. Разбира се, заради дъщеря си тя забрави за личния си живот. Занимавала се с работата си и дори не поглеждала към мъжете. Имаше свое собствено усещане за живота – Сара.

Сара пораснала. Майка ѝ я разглезила ужасно. Когато навърши седемнайсет, сякаш се беше откъснала от ума си, беше толкова луда. Дори Джулия се опита да вразуми племенницата си, но нищо не се получи. Младото момиче пиеше и се срещаше с подозрителни компании.

Накрая избягала от къщи. Джулия и сестра ѝ я търсили из целия град – намерили я в някаква агенция за ескорт. Тя отказала да се върне у дома. Връща се едва когато ражда дъщеря си Анна. Донесла една пищяща люлка и я подала на майка си. А после си тръгнала, оставяйки само документите на дъщеря си. Сестра ѝ не знаела какво да прави. Тя все още работеше.

Откажи се от работата си. Ако нямаш пари, аз ще ти ги дам – каза Джулия.

С течение на времето Джулия забеляза, че сестра ѝ напълно е отслабнала. Започнала да я влачи от лекар на лекар. Те й поставили диагноза рак. Бързо се справила с въпросите, свързани с наследството, за да е сигурна, че всичко ще отиде при внучката и сестра ѝ. Сара дори не се появила на погребението на майка си.

И така Джулия станала баба, без собствени внуци. Анна се превърна в лъч светлина за нея. Но преди всичко се страхуваше, че Сара ще дойде и ще се опита да отнеме момичето. Една съседка ѝ казала, че я е виждала в социалните мрежи, като се говорело, че два пъти е била в затвора.

Анна никога не попитала коя е майка ѝ.
Един ден тя написала на Джулия, че иска да види дъщеря си, и така започнали кошмарите на жената.

На сутринта Сара вече стояла на прага на дома ѝ. Изглеждаше, меко казано, не добре. Тя прегърна дъщеря си и отиде в кухнята. Дори не донесла на Анна подарък – дошла с празни ръце.
– Простете ми! – промълви тя.

Анна кимна и отиде в стаята си. Тогава Сара извика леля си навън. “Трябва да поговорим.
– Сега съм в беда, трябват ми пари. Мама ти остави къщата, но това не е честно. Ще си тръгна, ако ми дадеш поне ⅓ от парите.

Джулия й показа документите и каза, че нищо тук не й принадлежи. Тя ѝ даде хиляда злоти и я помоли да си тръгне. Тя си тръгна, но заплаши Юлия със съд.

Когато Юлия се върна, Анна плачеше:
– Скъпи, какво стана? Ти уплаши ли се?
– Не, просто съм щастлива, че те имам! Какво щеше да ми се случи, ако не беше ти?”. – Анна отговори.

 

Rate article
– Съжалявам! – казва майката, която изоставя дъщеря си преди 17 години